Spotify yayın lisansı için RTÜK'e resmi başvuru yaptı - Haberler - indir.com

Spotify yayın lisansı için RTÜK'e resmi başvuru yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-15 18:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Birkaç gündür gündemden düşmeyen RTÜK, Spotify cephesine yeni gelişmeler yaşandı. Türkiye’de lisans başvurusu yapıp yapmayacağı merak edilen Spotify’ın süre dolmadan resmi başvuruda bulunduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde RTÜK resmi web sitesi üzerinden Spotify’ın da içinde yer aldığı dört web sitesine lisansız yayın yapma uyarısında bulunmuş ve lisans başvurusunda bulunmaları linsans başvurusunda bulunmaları için 72 saat süre tanımıştı. Eğer ki web siteleri belirtilen süre içinde başvuruda yapılmazsa Türkiye’den erişimleri engellenecekti. Türkiye’de milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan Spotify’ın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu ki, şirket bugün lisans başvurusu yapma kararını verdi.  

RTÜK yetkilisi Spotify'ın engellenmesi hakkında açıklama yaptıRTÜK yetkilisi Spotify'ın engellenmesi hakkında açıklama yaptı

Olayın ilk gününde RTÜK tarafından yapılan araştırmalar Spotify’nin Türkiye’de engellenme ihtimalinin yüksek olduğunu gözler önüne seriyordu. Dün ise RTÜK’ün Spotify’ın Stockholm'deki birimiyle iletişime geçtiğini ve lisans konusundaki gereklilikleri aktardığını, Spotify’ın da lisans almayı ve Türkiye’de bir temsilcilik açmayı kabul etti öğrenilmiş ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı. Bu konudaki ilk resmi açıklama, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’dan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan İlhan Taşçı “Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına dört saat kala lisans için RTÜK’e resmen başvurdu…” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak RTÜK’ten yapılan açıklamada ise, “Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmıştır.” ifadeleri kullanıldı.


İlgili uygulamalar
Spotify Türkiye için kararını verdiSpotify Türkiye için kararını verdi
Spotify, iPhone'lar için Widget özelliğini yayımladıSpotify, iPhone'lar için Widget özelliğini yayımladı

PAYLAŞ