Spotify ülkemizde sanatçılara İyzico ile destek olma imkanı sunuyor - Haberler - indir.com

Spotify ülkemizde sanatçılara İyzico ile destek olma imkanı sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 18:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Dünya çapında en çok tercih edilen müzik platformlarından olan Spotify, bugünden itibaren Türkiye'de Fon Toplama özelliğini kullanarak Iyzico ile iş birliğine gidiyor. Bu şekilde kişiler doğrudan sanatçılara bağış yaparak yardımcı olabilecekler.

Virüs pandemisi sebebi ile pek çok sanatçı zor durumda kalmıştı. İptal edilen konserler, sokağa çıkma yasağının olması gibi etkenler sebebi ile pek çok sanatçı, dijital servislerden ve albüm satışlarından gelecek olan gelirlere odaklanmıştı.

Huawei Band 4 Pro akıllı bileklik Türkiye’de satışa sunulduHuawei Band 4 Pro akıllı bileklik Türkiye’de satışa sunuldu

Spotify da bu dönem içerisinde sanatçıların yaşamış oldukları problemlere kayıtsız kalmamış ve Sanatçı Fon Toplama adı verilen yeni özelliğinin tanıtımını yaptı. Bu özelliğin kullanılabildiği ödeme platformlarının sayısı o günden bu yana artış gösteriyor.

Sanatçılara Iyzico ile destek olmak mümkün

Spotify'da bugünden itibaren Türkiye'de sanatçılara fon toplama özelliği üzerinden bağış yapmak için Iyzico kullanılabilecek. Ülkemizde PayPal gibi platformların olmadığı göz önüne alındığı zaman bu adım pek çok sanatçının yararına olacak gibi duruyor.

İskandinav firma, virüsün sonuçlarından etkilenen sanatçılar için alternatif gelir kaynakları oluşturma amacı ile çalışma yapmıştı. Yayın platformu, sanatçıları destekleyebilmek için paydaşları ile görüşmeler gerçekleştirmiş ve olası gelir kaynakları oluşturmuştu.

Nisan ayından itibaren bu zamana kadar sanatçılara destek sunmak isteyen Spotify kullanıcıları 90 bine yakın bağış yaptı. Toplam tıkanma sayısı ise 7 milyonu buldu. Platformun, Sanatçı Fon Toplama özelliği küresel bir altyapı olarak hizmet ediyor.

Spotify sanatçıları korumayı amaçlıyor

Yeni Sanatçı Fon Toplama özelliği sayesinde sanatçılar kendi profillerine bir bağış butonu da ekleyebiliyor. Böylece kendisini ya da içinde bulunduğu ekibi desteklemek isteyen sanatçılar ile dünyanın dört bir yanındaki hayranları bir araya gelebiliyor. Yapılan bu bağışların toplanabilmesi için ödeme araçlarının, sanatçıların olduğu ülkede olması gerekiyor.

Spotify üzerinde bu özelliği profiline eklemek isteyen sanatçıların yapmaları gereken ise oldukça basit. Admin kullanıcı, profildeki panonun üst tarafında yer alan "Başlat" sekmesinden sanatçı fon toplama özelliğini aktif hale getirebiliyor.

Sanatçıları pandeminin olumsuz etkilerinden korumayı amaçlayan Spotify, Covid-19 Müzik Yardımlaşma Projesi adı verilen bir fon eşleştirme platformu kurmuştu. Fonun değeri ise 10 milyon dolar olmuştu.


Samsung Galaxy M51 için ortaya çıkan yeni detaylarSamsung Galaxy M51 için ortaya çıkan yeni detaylar

PAYLAŞ