Spotify podcast öneri özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Spotify podcast öneri özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, son dönemde yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle yaşanan koronavirüs salgınından ötürü kullanıcıların internet ve mobil kullanım oranları bir hayli artmış durumda. Durum böyle olunca ise kullanıcıların müzik noktasındaki ilk tercihleri Spotify uygulaması oluyor. Özellikle birkaç yıllık dönemde ücretli abonelik sayısını ciddi oranda artıran şirketi, her geçen gün platformuna yeni özellikler ekleyerek bünyesini genişletmeye devam ediyor. Güncel kalarak işlevsel özelliklerini sürdüren Spotify için bir yeni özellik daha geliyor. Kullanıcıların bu yeni özelik ile beraber artık Spotify Podcast yayınlarına daha kolay bir şekilde erişebilecekler. Bu sayede Spotify podcast öneri özelliği sayesinde köşede kalan yayınların hepsi kullanıcı hizmetine sunulmuş olacak.

Spotify podcast öneri özelliği geliyor

Google Play Music'teki çalma listesi Spotify'a nasıl aktarılır?Google Play Music'teki çalma listesi Spotify'a nasıl aktarılır?

Normal şartlarda popüler müzik ve podcast dinleme kategorisinde sadece şarkı listesi için öneri yapılıyor. Ancak Spotify artık bu yayınlar için de bir öneri sistemini Spotify’a dahil ediyor. Müzik öneri özelliği gibi kullanıcıların istedikleri ve dinledikleri parçalar algoritma tarafından algılanıp ona göre bir öneri yapılacak. Bu sistem ile beraber podcast yayınlarının daha da canlanması bekleniyor. Spotify’ın podcast bulma sorunun çözmeye yönelik çalışmaların yanı sıra yeni kitlelere ulaşmasına da yardımcı olmak için geliştirmelerini sürdürüyor.

Şirket şuan için ABD, İsveç, Almanya, İngiltere, Meksika ve Brezilya gibi toplam 6 ülkenin vatandaşlarına yeni çalma listelerini sunmaya başladı. Haftalık üç çalma listesi yayınlayacak olan Spotify, bunları “Haftanın En İyi Podcast’leri” gibi bir öneri başlığı altında toplayacak. Kullanıcılar ise hazırlamış olduğu belirtilen bu podcast listelerini her ülke için yerelleştirerek paylaşabilecek. Spotify’ın bu yeni özelliği ile kullanıcıların çalma listelerinde daha fazla vakit geçirmesi hedefleniyor. Bu yeni özelliğin yakında tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.


Spotify’da yeni trend nostaljiSpotify’da yeni trend nostalji
Spotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsinizSpotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsiniz

PAYLAŞ