Spotify, podcast abonelikleri herkesin kullanımına açılıyor - Haberler - indir.com

Spotify, podcast abonelikleri herkesin kullanımına açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 16:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Müzik veri akışı ve podcast servisi olarak kullanılan Spotify, Podcast Abonelikleri hizmetinin işlevini daha da genişletiyor. Söz konusu bu özellik yakın zaman içerisinde tüm dünyaya açılıyor.

Spotify, podcast abonelikleri adına yeni bir sürece giriş yapıyor. Nisan ayı içerisinde şirket, az sayıda içerik oluşturucu ile beraber podcast aboneliğini test etmeye başlamıştı. Spotify platformunun podcast oluşturma aracı olan Anchor aracılığı ile, her boyuttaki podcast'ler artık sadece belirli alanlarda abone içeriği olarak işaretleniyor. Ardından ise bunları, platformda veya diğer platformlarda yayınlanabilir. Şimdi ise konu ile ilgili olarak yeni gelişmeler vardır. 

Spotify uygun fiyatlı paketi Spotify Plus'ı duyurduSpotify uygun fiyatlı paketi Spotify Plus'ı duyurdu

Spotify, Podcast abonelikleri ABD’de kullanıma açtı

Spotify, bugüne kadar 100'den fazla podcast abonelikleri aldığını belirtmişti. Bu içerik oluşturuculardan ilk geri bildirimler değerlendirilerek, şirket servis ve daha geniş anlamda kullanılabilir hale geldikçe hem fiyat hem de işlevsellik ile ilgili olarak birkaç önemli değişiklik yapmaya başladı. Bugünden itibaren artık ABD'deki tüm podcast hazırlayıcıları Aboneliklere erişim imkanı sağlıyor. Daha önce ise, içerik oluşturucular fiyat kısmında seçeneklerden birini seçebiliyordu. Bu seçenekler, aylık 2,99 ABD doları, 4,99 ABD doları veya 7,99 ABD doları şeklindeydi. Fakat şirket, içerik oluşturucuların fiyatlandırma konusunda daha fazla esneklik istediğini dile getirdi. Bu sebeple ise artık fiyatlandırma sistemi 0,49 ABD dolarından başlayıp 150 ABD dolarına kadar çıkan 20 seçenek sunuyor.

Spotify, ücretli podcast’ler sunan tek bir servis değildir. Apple kısa bir süre önce kendi podcast abonelik platformundan söz etti. Fakat Spotify şu an için daha uygun fiyatlı olarak sunuluyor. Bu arada Spotify, geliştirdiği yeni programını gelecekteki iki yol boyunca ücretsiz olarak tutuyor. Yani içerik oluşturucular 2023 yılına kadar gelirin yüzde 100’ünü elinde tutacak. Artık ise Spotify, abonelik gelirlerinde yalnızca yüzde 5’lik bir kesinti yapacak. Yakın bir zaman içerisinde ise Spotify, yeni servisini tüm dünyaya açacağını dile getirdi.


İlgili uygulamalar
Spotify’dan kullanıcılara bütçe dostu paketSpotify’dan kullanıcılara bütçe dostu paket
Microsoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre EdiyorMicrosoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre Ediyor
Spotify Doğrudan Akış Ve İndirmeleri DestekliyorSpotify Doğrudan Akış Ve İndirmeleri Destekliyor

PAYLAŞ