Spotify, iPhone'lar için Widget özelliğini yayımladı - Haberler - indir.com

Spotify, iPhone'lar için Widget özelliğini yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-15 15:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Spotify, iOS 14 ile birlikte gelen widget özelliği için destek sunmaya başladı. Artık Spotify kullanıcısı iPhone sahipleri, uygulamaya girmeden ana ekran üzerinden Spotify'a erişim sağlayarak kolaylıkla kullanabilecekler.

ABD'li şirket Apple, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen WWDC 2020 etkinliğinde tanıttığı ve geçtiğimiz aydan itibaren de iPhone 6S ve daha yeni olan tüm iPhone modelleri için yayınlamış olduğu mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 14’te kullanıcılara, uzun zamandır talep edilen widget özelliğini nihayet sunmuştu.

Spotify Türkiye için kararını verdiSpotify Türkiye için kararını verdi

Apple, iOS 14’te widget özelliğini sunmuş olsa da üçüncü parti uygulamalarda widget kullanabilmek, geliştiricilerin ilgili uygulamaya destek verip vermemesine bağlıydı ve dünyanın en popüler çevrimiçi müzik servisi olan Spotify, bugün itibarıyla tüm iOS 14 yüklü iPhone’lar için widget desteğini yayınladı.

Spotify, iOS 14’teki widget arayüzünde ne yazık ki beklenen kadar çok fazla çeşitlilik sunmuyor ve kullanıcılar yalnızca iki widget arasında seçim yapabiliyor. Spotify’ın iOS 14’teki widgetlarıyla son oynatılan şarkılara, çalma listelerine, sanatçılara, albümlere ya da podcastlara ulaşabiliyorsunuz. 

Ayrıca Spotify’ın iOS 14 widgetında akıllı arka plan özelliği de yer alıyor. Bu özellik sayesinde Spotify widgetının arka planı, son oynatılan şarkının albüm kapağının rengine göre değişim geçiriyor. Örneğin; son oynattığınız şarkının albüm kapağı mavi ağırlıklı bir görselliğe sahipse, widgetın arka planı da mavi tonlarında oluyor.

iPhone’larda Spotify widgetı kullanmak için yapmanız gerekenler;

  • Adım #1: Parmağınızı ana ekranda basılı tutarak Jiggle  modunu açın.
  • Adım #2: Sol üst köşedeki ‘+’ simgesine dokunun.
  • Adım #3: Widget listesinden Spotify’ı bulun.
  • Adım #4: İstediğiniz widget boyutunu seçin.

Tahmin edebileceğiniz gibi iOS 14’te Spotify widgetlarını kullanabilmek için öncelikle uygulamayı son sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak Spotify’ın App Store sayfasına gidebilir ve uygulamayı son sürüme güncelleyip güncellemediğinizi kontrol edebilirsiniz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ