Spotify halka arz konusunda ayrıntılar ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Spotify halka arz konusunda ayrıntılar ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-01 15:07:35
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

2018 yılı başlarken Spotify cephesinden yeni bir adım gelmişti. Resmi makamlara dilekçe vererek halka arz talebinde bulunulmuştu. Şimdi işe konu ile ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıkıyor. 2006 yılında kurulan Spotify  Daniel Ek ve Martin Lorentzon'un Ceo'luğunda varlığını sürdürüyor. ücretli abone sayısı, 2017'nin aralık ayı itibarıyla 71 milyonu aşmış olduğu belirtildi.  Ücretsiz kullanıcılarla birlikte abone sayısı 159 milyona ulaşan şirket, bu alanda Apple, Google ve Tidal gibi teknoloji devi rakiplerini  geride bırakmayı başarmış duruma.

New York Borsası'na giriş yapması beklenen Spotify, 'SPOT' adı verilen kısaltma isimle işleme tabi tutulacak. Kısa süre içerisinde işleme açılması beklenen Spotify için listeleme yöntemi kullanılmayı düşünülüyor.  Tercih edilen yöntem, Spotify'ın halka arz ile yüklü bir nakit girişini amaçlamadığı gibi bir sonucu gözler önüne seriyor. Spotify'ın onlarca müzik uygulaması arasında oldukça değerli olduğunu açıklayan CNBC,  yapılan borsa araştırmaları sonucunda Spotify'ın piyasa değerinin 23 milyon civarı olduğunu belirtti. Bu rakam çok gibi gözükse de; şirketin yıllık zararı 1.4 milyar Euro kadar. Bunun nedeni olarak da uygulamanın ücretli kullanıcı sayısında gözlenen düşüş olduğu düşünülüyor.

Spotify' halka arzı konusunda  Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Allen & Co. gibi finans kuruluşlarından danışmanlık alındığı da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. 2015'te 400 milyon dolarlık bir yatırım turu gerçekleştiren şirkete o dönemde 8.4 milyar dolar değer biçilmişti. Aradan geçen üç yıllık dönemde bu değerin önemli ölçüde artmış olması tahmin ediliyor..





PAYLAŞ