Spotify gelirlerini artırmanın yollarını arıyor - Haberler - indir.com

Spotify gelirlerini artırmanın yollarını arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-03 18:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Spotify, gelirlerini artırmayı hedefliyor. Bu yönlü çalışmalarını sürdüren şirket, şimdi yeni bir gelişme ile karşımıza geliyor. Bu kapsamda açıklanan detaylara göre sanatçılar ve onların şirketlerinden müziklerini daha fazla kişiye duyurmak için ücret talep edecek. Stockholm merkezli şirket, yeni özellik ile beraber yüz milyonlarca dolar kazanmayı hedefliyor. Gelirlerini artırmaya yönelik yeni özellikler sunan uygulama sanatçılardan daha fazla ücret talep edecek. Bu konuyla alakalı şirket “Yeni hayranlara ulaşacaklar ve popülaritelerini artıracaklar” ifadelerini kullanıyor.

Bu durum ile beraber Spotify ile plak şirketleri arasındaki müzik telifleri görüşmeleri daha karmaşık bir hal alacak. Midia Research’te endüstri analisti olan Mark Mulligan, Spotify’ın bu hamlesi noktasında “Gelir akışlarını çeşitlendirmeleri ve daha yüksek kar elde etmenin yollarını bulmaları gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Spotify'de beğenmediğiniz şarkıları sessiz alma dönemi başlıyorSpotify'de beğenmediğiniz şarkıları sessiz alma dönemi başlıyor

Spotify, gelirlerini daha da artıracak

Spotify müzik uygulamasında bir süre önce Marquee adlı bir aracı aktif etmişti. Bu araç ile beraber sanatçılara, yeni şarkı veya albümler yayınlandığında dinleyicilerine bildirim gönderme özelliği sağlıyordu. Müzik platformu bu noktada Lil Wayne ve Justin Bieber gibi sanatçıları bu özelliği kullanmaları için ikna etmeyi başarmıştı. Şirketin dinleyicilerin çalma listelerine sponsorlu şarkılar eklemiş olduğunu da söyleyelim. Spotify, şuan da yatırımcılardan gelen reklamları artırma ve kar etme noktasında baskı altında durumda. Geçtiğimiz yıl 6.1 milyar dolar gelire ulaşan şirket para kaybetmeye devam ediyor.

Spotify bu kapsamda reklamları artırmanın mücadelesini veriyor ve dünya genelinde 270 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Şirket ise podcastler ve iki taraflı satışlar ile öncelik olarak gelirlerini artırmak istiyor. Şirket müzik şirketlerine reklam ve bazı araçlar satmak ve gelirlerini artırmak için yüz milyonlarca dolar kazandırabilir.


Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?
Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!

PAYLAŞ