Spotify CEO'su: Her platformun hikaye gibi sesli yayın özelliği olmalı - Haberler - indir.com

Spotify CEO'su: Her platformun hikaye gibi sesli yayın özelliği olmalı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-30 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify CEO’su Daniel Ek, bir sonraki Hikayeler özelliğinin canlı sesli içerikler olacağını ve gelecekte ise her platformun kendi canlı sesli içerik özelliğine sahip olacağını açıkladı. İlk etapta Snapchat ile karşımıza çıkan ve 24 saat içinde kaybolan hikayeler konsepti zaman içinde büyük bir popülerlik kazanmış ve Facebook’tan Instagram’a kadar her platformda yer almıştı. Sadece bunlarla kalmamış Linkedln’den WhatsApp’a kadar neredeyse her platformda görmeye başlamıştık. Clubhouse ile karşımıza çıkan sesli canlı yayınlar özelliği de kısa süre içinde hikayeler kadar popüler olmayı başarmış durumda. Öyle ki büyük bir ivme yakalayan Clubhouse, diğer tüm sosyal medya platformlarının benzer bir özelliğe yönelmesine sebep oldu.

Spotify CEO’sundan sesli canlı yayınlar açıklaması

Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecekSpotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek

Konu hakkında açıklamalar yapan Spotify CEO’su Daniel Ek, bir sonraki “Hikayeler” özelliğinin sesli canlı yayınların olacağını ve gelecekte ise her platform tarafından kendi canlı sesli içerik özelliğine sahip olacağı paylaşılıyor. Bu noktada ise Facebook, Reddit, Instagram, Twitter, Telegram ve Discord benzer özellikler üzerinde çalıştığını belirtelim. Spotify’ın Clubhouse’ın yükselişinden bu yana canlı sesli içerik özelliği üzerinde çalışan şirketlerden birisi olduğunu belirtelim. Spotify, yaklaşık 1 ay önce Clubhouse klonu olarak ortaya çıkan uygulamayı satın aldığını duyurdu. Clubhouse ile benzer şekilde işleyen Locker Room, spor, kültür ve müzik gibi alanlarda sesli canlı yayınlar yapılmasına olanak tanıyor.

Daniel Ek tarafından yapılan açıklamalara göre Spotift tarafından satın alınan Locker Room, yeni bir isim ile Spotify içinde entegre olacak. Sıfırdan geliştirmek yerine sesli canlı yayınlar yapabilmek için Locker Room’u satın alan Spotify, platformu “Spotify Greenroom” adı ile kısa süre sonra platformdaki yerini alacak. Bakalım bu yenilik ne kadar sevilecek göreceğiz.


Spotify aile paketine zam geldiSpotify aile paketine zam geldi
Spotify ücretli podcast servisini başlattıSpotify ücretli podcast servisini başlattı

PAYLAŞ