Spotify Android TV sürümünün kullanıcı arayüzü yenilendi - Haberler - indir.com

Spotify Android TV sürümünün kullanıcı arayüzü yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan dijital müzik kütüphanesi Spotify’nin  Android TV sürümü için geliştirilen uygulamasında kullanıcı arayüzünde yenilikler yapıldı.

Koronavirüs döneminde eve kapanan pek çok insan için keyifli vakit geçirmenin yollarından biri de müzik dinlemek. Dünyanın en popüler dijital müzik uygulamaları arasında olan Spotify’de son aylarda yoğun bir talep görüyor.

Spotify fotoğraflardan şarkı önerisi yapabilir!Spotify fotoğraflardan şarkı önerisi yapabilir!

Sık sık yeni güncellemelerle uygulama deneyimini arttıran platform bu kez Android TV sürümü için yeni bir günelleme yayınladı. Güncellemeyle Android TV arayüzünü baştan aşağıya değiştiren Spotify’nin dikkat çeken özellikleri arasında arasında arka plan görselleri ve yeni navigasyon çubuğu var.

Uygulamanın Android TV için geliştirilen versiyonunda artık dinlediğiniz gruba ya da albüme göre değişen arka plan görselleri yer alacak. Ayrıca yeni eklenen navigasyon çubuğunda ise “Ana Sayfa”, “Arama”, “Kütüphane” ve “Hesap” gibi kullanışlı sekmeler yer alıyor. Uygulamanın mobil versiyonunu kullanan kullanıcılar bu özellikleri zaten kullanabilseler de Spotify’nin Android TV sürümünde bu sekmelerin olmaması pek çok kullanıcı tarafından tepki çekiyordu. Kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alan platform ise sunduğu pek çok yeni özellikle birlikte bu sorunu ortadan kaldırdı.

Spotify podcast öneri özelliği geliyor

“Ana Sayfa” sekmesinde son dönemlerde en çok dinlediğiniz “Albümler ve Çalma Listeleri” yer alıyor. Ayrıca bu bölümde kullanıcılar için günlük karma listeleri, tavsiye edilen radyo istasyonları veya diğer önerilen içerikler de mevcut. “Arama” bölümündeyse artık kullanıcılar şarkıları sadece türlerine göre değil içinde bulundukları ruh haline göre aramalar yapabiliyorlar.

“Kütüphane” sekmesinde ise Spotify’ın Android TV sürümünde daha kullanışlı bir hal aldığını görüyoruz. Tüm bunlara ek olarak uygulamanın mobil versiyonu için kullanıma sunulan Podcastler de artık Android TV sürümünde de kullanılabiliyor.


İlgili uygulamalar
Spotify’da yeni trend nostaljiSpotify’da yeni trend nostalji
Spotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsinizSpotify'da artık beğenmediğiniz şarkıları gizleyebilirsiniz

PAYLAŞ