SpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyor - Haberler - indir.com

SpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 11:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

SpaceX projeleri için Dogecoin kripto para birimini ödeme yöntemi olarak kabul edildiği belirtildi.

SpaceX kurucusu Elon Mask, kripto paralara yönelik büyük bir ilgi duyuyor. Geçtiğimiz aylarda Tesla için yapılan resmi açıklamalarda, Bitcoin ile Tesla satışının yapılacağı belirtilmişti. Bu gelişmenin hemen ardından sosyal medya hesapları üzerinden Dogecoin ile ilgili paylaşımlarda bulunan Elon Musk, tüm bu gelişmeler üzerine yeni bir hamle daha yaptı. SpaceX adı verilen ve pek çok farklı uzay çalışması yürüten şirketi için kripto para sistemini kabul etmeye başlayan Elon Musk bu konuda ilk anlaşmayı da imzaladı.

SpaceX, Falcon 9 Roketini Dikey Olarak İndirmeyi Başardı!SpaceX, Falcon 9 Roketini Dikey Olarak İndirmeyi Başardı!

DOGE-1 projesi başlıyor

Özel bir şirket tarafından geliştirilen uydunun uzaya gönderilmesinin hedeflendiği yeni projede, uydunun ismi oldukça özel. DOGE-1 adı verilen uydu, SpaceX şirketi bünyesinde geliştirilmiş Falcon 9 roketi ile birlikte aya gönderilecek. Ay yörüngesine konumlandırılacak olan küçük boyutlardaki uydu, şirketin uzay çalışmaları için gereken verileri toplayacak ve sunacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, SpaceX ile Kanada hükümeti arasında da benzer bir çalışmanın sürdüğü ve uzay çalışmalarında benzer pek çok anlaşmaya imza atılacağı belirtildi. Dün duyulan gelişmenin ardından konu ile ilgili bugün ise basın açıklaması yapıldı.

Kanada ve SpaceX’ten özel anlaşma

Yapılan basın açıklamasında Falcon 9 roketi ile aya gönderilecek olan uydunun 40 kilogramlık bir ağırlığa sahip olduğu vurgulandı. Entegre iletişim ve hesaplama sistemlerine sahip olan mevcut uydu, Falcon 9 roketi ile ay yörüngesine yerleştikten sonra veri toplamaya başlayacak. Uydunun üzerinde yer alan özel sensör ve kameralar ay yüzeyinde kapsamlı bir şekilde araştırma yapılmasına da imkan tanıyacak.

Mevcut girişim tüm dünyada yakından takip edildi. Yeni anlaşmanın pek çok farklı açıdan özel bir önemi bulunuyor. DOGE-1 adlı uydunun finansmanının tamamen Dogecoin ile ödenecek olması, kripto paraların geldiği son noktayı net bir şekilde gösteriyor. Konu ile ilgili bugün yapılan basın açıklamasında durum değerlendirmesinde bulunan Enerji İcra Kurulu Başkanı Samuel Reid, "Kanada Enerji Kurumu ve SpaceX, bu büyüklükte bir anlaşmada Dogecoin'i kullandıktan sonra, Doge'u uzay sektöründeki işlerin bir ölçü birimi olmasının önünü açtı" dedi.


SpaceX Starlink Speedtest sonuçları çok tutarsızSpaceX Starlink Speedtest sonuçları çok tutarsız

PAYLAŞ