SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi - Haberler - indir.com

SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 10:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi olan SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ilk kez askeri navigasyon uydusu taşıyan roket gönderdi. Peki neden SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi

SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi

ABD Hava Kuvvetleri için GPS III uydusu taşıyan bu Falcon 9 roketi, yaklaşık olarak bir haftalık gecikmenin sonrasında sabah saatlerinde Florida tarafındaki Cape Canaveral Hava Üssü'nden uzaya fırtlattı. Yaklaşık olarak 500 milyon dolar değerinde olan bu askeri uydu, ABD'nin Uluslararası Uzay İstasyonu'na "ulusal güvenlik alanında gönderdiği ilk uydu" olma unvanını elinde tutuyor. Uydunun ne amaçla kullanılacağı hakkında pek bir bilgi verilmedi. Fakat bir süredir uzaya kargo gönderme konusunda özel şirketler ile beraber çalışan ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın en önemli iş ortağı Elon Musk.

Space X için hazırlanmış belgeselSpace X için hazırlanmış belgesel

SpaceX, ilk başarılı inişini ABD'de gerçekleştirdi.

Yeniden kullanılabilir roketlerin üretimi sayesinde uzay yolculuklarını ucuzlatmayı başaran Elon Musk, yeniden kullanılabilir roketler sayesinde ülkelerin uzaya araştırmalarını çok daha ucuzlatacak ve verimli hale getirebilecek. Fakat şirketin bu roketleri farklı ülkelere verip vermeyeceğini bilemiyoruz. Uzaya gönderilen bu askeri uydunun amacının ne olduğunu ise ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz. Şu anlık uydu hakkında pek bir bilgi verilmiyor.


Space X' in uzaydan internet projesi ile alakalı önemli bir açıklama yapıldı.Space X' in uzaydan internet projesi ile alakalı önemli bir açıklama yapıldı.
Space X bir başarıya daha imzasını attıSpace X bir başarıya daha imzasını attı
SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!

PAYLAŞ