Spaceport, CES 2019'da Canlı Hacimsel Video Çözümünü Gösterdi - Haberler - indir.com

Spaceport, CES 2019'da Canlı Hacimsel Video Çözümünü Gösterdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 12:39:50
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Gelecek nesil video teknolojisi olan Hacimsel Video üzerinde çalışmalar sürdüren Spaceport, video konferans, spor, yayıncılık ve eğlence sektörleri için Türkiye'de tek Dünya'da ise sayılı girişimler arasında yer alıyor. Düşük gecikme süreli Hacimsel Video izleyicilere sürükleyici 3 boyut deneyimini sunuyor. Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici fuarı olan CES 2019'a katılan Spaceport, hem Hacimsel Video'nun demosunu yaptı, hem de uluslararası iş ortaklıkları oluşturmaya başladı. 

CES 2019 Tüketici Fuarının En İyileri

Yaratıcılıkta sınır yok! 3D taramalarınız artık anında Facebook'ta!Yaratıcılıkta sınır yok! 3D taramalarınız artık anında Facebook'ta!

Spaceport'un yeni nesil video teknolojisi CES 2019'da boy gösterdi

Spaceport, Bercelona'da 25 - 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Mobile World Congress'e de katılacak. Spaceport'un bu yeni nesil video teknolojisi, üç boyutlu bir alandaki noktaların derinlik bilgisini elde ediyor ve izleyiciler için gerçek üç boyutlu video izleme deneyimini sunuyor. Hacimsel Video teknolojisi VR ve 360 derece teknolojilerinin dışında 3 boyutlu bir ortam içerisinde 6 yönde hareket etme özgürlüğü sağlıyor. Hacimsel Video teknolojisinin öncelikle eğlence, spor, eğitim ve sağlık alanlarında kullanılması öngörülüyor. 

CES 2019 fuarında Amazon Web Services, Vodafone ve Intel gibi firmaların yanı sıra girişim şirketleri, donanım üreticileri ve eğlence sektöründeki firmalarla Spaceport üzerine görüşmeler yapıldı. Hacimsel Video'nun erken aşama prototipini deneyen ilgililer, beklenin çok daha ötesinde bir video teknoloji ile karşılaştı. Video dünyasının heyecan verici yeni boyutu ile pazarda ilklerden biri olması hedeflenen Spaceport, yakında uluslararası yatırım turuna çıkması planlanıyor. Hacimsel Video, gelecek nesil video teknolojisi olup, bazı otoritelere göre video endüstrisini tamamen değiştirmesi öngörülüyor. 

Henüz pazarda Hacimsel Video teknolojisini sunan tam anlamıyla bitmiş bir ürün bulunmuyor. İlk versiyon, 2019 yılının son çeyreğinde pazara sunulacak olan Spaceport'un ilklerden olması hedefleniyor. Daha detaylı bilgi için spaceport.tv'yi inceleyebilirsiniz.


Xiaomi Mi 7 3D ekran tarayıcı ile gelebilirXiaomi Mi 7 3D ekran tarayıcı ile gelebilir
Xiaomi Mi 8, 3D Android Yüz Tarayıcısına Sahip OlacakXiaomi Mi 8, 3D Android Yüz Tarayıcısına Sahip Olacak
Kanserli Köpeğe 3D Yazıcıyla Üretilen Yeni Kafatası TakıldıKanserli Köpeğe 3D Yazıcıyla Üretilen Yeni Kafatası Takıldı

PAYLAŞ