SoundCloud'dan içerik üreticilerinin yüzünü güldürecek hamle - Haberler - indir.com

SoundCloud'dan içerik üreticilerinin yüzünü güldürecek hamle

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü müzik platformu SoundCloud, korona virüs salgınının yayılması ile beraber kullanıcılarına yeni bir özellik sundu. SoundCloud platformunda yapılan yenilik ile beraber artık içerik üreticileri, kanallarına yerleştirilmiş olan yeni bir buton yardımı ile takipçilerinden üçüncü taraf bağıl kanalları üzerinden destek alabilecekler. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle her kesim kadar sanat dünyası da evine kapanmış durumdadır. Büyük isimler için bu durum sorun teşkil etmiyor olsa da kendi yağında kavrulmaya çalışan kurumlar ya da sanatçılar için gelir yollar bir bir kapanmış gözüküyor. İçerik platformları da bu süreç boyunca sanatçıları desteklemeye çalışıyor. Bu doğrultuda çeşitli çeşitli planlarını devreye sokarak kullanıcılarına fayda sağlamaya çalışıyor. 

Kolay bağış imkanı

Dünyanın en önemli müzik dinleme platformlarından Spotify'ın sanatçılar için bağış toplayabilme imkanı sunmasının ardından  SoundCloud platformu da buna benzer bir yöntem geliştirmiştir. Bu yenilik ile beraber artık içerik üreticileri kendi kanalları üzerinden bağış toplayabilecekler. Bunlardan farklı olarak SoundCloud doğrudan işin finansal boyutu ile ilgilenmiyor. İçerik üreticisinin seçeneği bir üçüncü taraf bağış platformu üzerinden toplanan bu yardımların hesaplara aktarım işleri daha da kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. SoundCloud platformunda yer alacak olan bağış butonu kanalın sağ kısmında belirgin olarak yer alacak. Kullanıcılar desteklemek istedikleri sanatçıların kanalı üzerinde yer alan bu butona tıklayarak bağışlarını kolay bir şekilde yapabilecekler. 

Google, SoundCloud'un peşindeGoogle, SoundCloud'un peşinde

Farklı olarak SoundCloud doğrudan finansal boyutuyla ilgilenmiyor. İçerik üreticisinin seçeceği bir üçüncü taraf bağış platformu üzerinden toplanan bu yardımların hesaplara aktarım işleri gerçekleştirilecek. SoundCloud daha önce de Premium abonelerinin Twitch üzerinden Affiliate programına katılmalarına olanak tanımıştı. Halihazırda zaten oldukça fazla kişi tarafından kullanılan SoundCloud platformu uygulayacağı bu sistem ile beraber birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak gibi gözüküyor. Özelliği kullanmak son derece kolay olup kullanıcılar bu durumdan zorlanmayacaklar. 


İlgili uygulamalar
SoundCloud'u Instagram Hikayeleri’nde paylaşma özelliği!SoundCloud'u Instagram Hikayeleri’nde paylaşma özelliği!
SoundCloud ve Twitch'ten iş birliğiSoundCloud ve Twitch'ten iş birliği

PAYLAŞ