Sosyal medya devlerine 30'ar milyon TL para cezası! - Haberler - indir.com

Sosyal medya devlerine 30'ar milyon TL para cezası!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-03 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 

Ülkemizde henüz resmi bir temsilci bildirmeyen Twitter, Facebook, YouTube, TikTok ve Instagram platformlarına 30’ar milyon TL ceza kesildi. Söz konusu bu şirketlerin temsilci bildirmemeye devam ettikleri taktirde ise sıradaki hamle olarak reklam faaliyetleri engellenecek. 1 Ekim tarihi ile ülkemizde yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası gereğince, Türkiye’de 1 milyon ve üzeri aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformlarının ülkemizde resmi bir temcilsi bulundurma zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluğun yürürlüğe girmesinin üzerinden 30 gün geçti ve gereklilikler yerine getirilmedi. Bunun sonucu olarak ise Facebook, YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram platformlarına geçen ay 10’a milyon TL para cezası verilmişti.

Facebook yeniden Libra ile gündemdeFacebook yeniden Libra ile gündemde

Bu cezaların üzerine de bir aylık bir süre geçti ve hala sosyal medya devlerinin bir Türkiye temsilcisi bildirmediği gözüküyor. Bloomberg’in üst seviye hükümet yetkilisinin bildirdiğine göre Türkiye’de resmi bir temsilci bulundurma şartını hala yerine getirmeyen sosyal medya platformları için ikinci bir yaptırım olarak 30’ar milyon TL daha ceza kesilmiş oldu.

Sosyal medya devlerinin Türkiye’deki reklam faaliyetleri durdurulabilir

İfade edilen bilgilere göre yasanın yürürlüğe giriş sonrasında sadece Rus platform VK, resmi bir Türkiye temsilcisi bildirmiş pozisyonda bulunuyor. Diğer yandan sosyal medya şirketlerinin temsilci bildirmemesi halinde sıradaki cezalarına dair detaylar da belli oldu. Resmi bir temsilci sunmamaları durumunda 3 ay süreli boyunca Türkiye’de reklam çalışmalarını durdurma cezası alacaklar. Sonraki adımda ise %50 bant genişliği daraltma cezası uygulanacak.

Şirketlerin önümüzdeki ay içinde temsilci bildirmeleri durumunda para cezasında yüzde 25 indirime gidilecek.  


Facebook İngiltere'ye içerik ödemesi yapmaya hazırlanıyorFacebook İngiltere'ye içerik ödemesi yapmaya hazırlanıyor
Facebook Kustomer'ı satın aldıFacebook Kustomer'ı satın aldı

PAYLAŞ