Sony PS4 çapraz platform desteği başlıyor - Haberler - indir.com

Sony PS4 çapraz platform desteği başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-04 11:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony PS4 markalı konsollardaki kayıtları ve bu kayıtlardaki ilerlemenizi diğer konsollara ve bilgisayarlara aktarmak için Sony, çapraz platform desteğini herkese açık hale getirdi. Sony aslında çapraz platform desteğinden ve diğer oyun cihazlarından uzak kalmayı tercih etti. Fakat ihtiyacın artması ile beraber Sony'de çapraz platform desteğini aktif hale getirerek kullanıcılara kolaylık sağlayacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda yapılan eleştirilere karşılık Sony, popüler Fortnite oyunu ile beraber beta sürümünü başlattı. Daha sonra aradan bir yıl geçmesi ile beraber çapraz platform desteği herkese açık hale getirildi. 

Sony, çapraz platform desteğini aktif hale getirdi

Sony çapraz platform desteğini sessiz sedasız başlattı. Oyuncular için çapraz platform desteği çok önemliydi. Neden diyecekseniz, oyuncular konsol cihazlarındaki oynadıkları herhangi bir oyunun kayıt dosyalarını, bilgilerini bilgisayardaki oyun dünyasına taşımak ya da bunun yanı sıra bilgisayardaki oyun bilgilerinin konsol versiyonuna aktarılması oldukça önem arz eden bir durumdur. Bu destek sayesinde tek bir cihaza bağlı kalmadan diğer cihazlardan da oyunu kaldığınız yerden oynayabileceksiniz. Çapraz platform desteği sayesinde oyun esnasında cihaz değişikliği yapmak artık sorun teşkil etmeyecek. Sadece bir kaç adım ile bu işlemleri gerçekleştireceksiniz. 

Çapraz platform desteği Xbox ve PC oyunları arasında halihazırda kullanılıyor olsa da PS4 platformunda bu özellik mevcut değildi. Bu konu hakkında geçtiğimiz yıl çok ciddi eleştiriler ile karşı karşıya kalan şirket Fortnite oyunu ile beta sürümü yayınlamak ile yetindi. Uzun süre beklenmenin ardından söz konusu bu özellik artık PS4 platformunda da yer aldı. Bu bir yıl içerisinde beta sürümüne Rocket League, PUBG, Dauntless, Paladins, Smite ve Realm Royale adlı oyunlarda dahil oldu. Yapılan güncellemeler ile beraber ise çapraz platform desteği artık tüm kullanıcılara açılmış durumdadır. Bu ayın sonunda Call of Duty: Modern Warfare adlı oyunda bu furyaya dahil olacak ve yılın sonuna kadar Disc Jam, EVE: Valkyrie, Final Fantasy XIV ve Street Fighter V adlı oyunları da göreceğiz. Şu an için Sony'den çapraz platform desteği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı sadece Wired dergisinin bulut oyun konulu yazısında satır aralarında yerini aldı. Söz konusu bu özellik ile oyuncular daha profesyonel bir deneyim yaşayacaklar. 

 





PAYLAŞ