Popüler sosyal medya uygulamalarından olan Snapchat uygulaması sahip olduğu filtreler ve diğer özellikleri ile dikkat çekiyor. Ancak Snapchat’te bazı kullanıcıların yaşamış olduğu ses gelmiyor problemi oldukça can sıkabiliyor. Hem Android hem de iPhone cihazlarda yaşanan Snapchat ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür bu içeriğimizde bunun detaylarına bakacağız.

Snapchat’te ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür?

3 1 2

Çözüm adımlarına geçmeden önce ilk olarak akıllı telefonunuzun sessiz modda olup olmadığından emin olun. Sessiz mod etkinleştirildiğinde bazı uygulamalar ses gelmesini engelleyecektir. Sessiz modu devre dışı bırakın ve Snapchat uygulamasına girdikten sonra cihazınızın modundan bağımsız olarak çalması için Snapchat’in otomatik ses çalma özelliğini etkinleştirin.

Telefon sesinizi artırın

Akıllı telefonlarda dört farklı ses ayları bulunmaktadır. Bunlar sistem, medya, bildirimler ve zil sesi olarak ayrılır. Bu kapsamda Medya ve Bildirimler kısık ise Snapchat uygulamasından ses gelmeyecektir. Cihazın ses seviyesi düğmesi ile gelen ses yükseltme panelinin ucuna dokunarak Medya sesini yükseltebilirsiniz. Ayrıca Snapchat’te bir video oynatılırken ses seviye artırmaya basıldığı zaman yine medya sesi yükselecektir.

Bluetooth özelliğini kapatın

Akıllı telefonunuzun Bluetooth bağlantısı açık ise cihazınızı otomatik olarak bir bluetooth hoparlör yada kulaklığa bağlanabilir. Bu durum ise cihazınızın sesinin çıkmaması anlamına gelmektedir. Bluetooth özelliğini devre dışı bırakın ve Snapchat hikayelerini tekrar dinlemeyi deneyin.

Telefonunuzu yeniden başlatın

Yapmış olduğunuz adımlar işe yaramadıysa, telefonu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bazı anlarda ön belleği aşırı dolu olan işletim sistemlerinde çeşitli problemler oluşabilmektedir. Telefonu yeniden başlatmak geçici bellekleri yenileyecektir ve hatalar giderilecektir.

Snapchat’i yeniden yükleyin

Ses gelmemesi durumu devam ediyor ise Snapchat uygulamasını komple kaldırarak tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Hesabınız silinmeyecek ve tekrar indirdiğiniz zaman kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapabileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir