Snapchat'te neler oluyor? 3 milyon kullanıcı kaybedildi! - Haberler - indir.com

Snapchat'te neler oluyor? 3 milyon kullanıcı kaybedildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 15:50:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

İkinci çeyrek raporları açıklanan Snapchat’te veriler son derece endişe verici. Platform 3 milyon kullanıcı kaybı ile düşüşe girmiş durumda.

2018’in ikinci çeyreği için açıklanan veriler, Snapchat için durumun parlak olmadığını gösterdi. Resmi olarak paylaşılan raporda aktif kullanıcı sayısı 188 milyon olarak açıklanırken, bir önceki rapora göre yaklaşık 3 milyon kişinin kaybedildiği görüldü. Instagram ile ciddi bir rekabet içerisinde bulunan Snapchat için bu durum yarışta geride kaldığını net bir şekilde gösterirken uzmanlar bu düşüşte “Hikayeler” özelliğinin de etkili olduğunu söylüyor

Snapchat'e Yeni Konum Özelliği GeliyorSnapchat'e Yeni Konum Özelliği Geliyor

Snapchat harita özelliği güncelleniyor!

Hikayeler özelliği ile Instagram Snapchat’i geçti!

Instagram ve Snapchat arasında hikayeler özelliği tartışmalar uzun bir süre gündemde yer alırken Snapchat’ten esinlenen Instagram bu özelliği kullanıma sunmuştu. Taklit olarak bu özellik Instagram’da yer alsa da sosyal ağ, bu özelliği ile Snapchat’i geçmeyi başardı ve sistem gölgede kaldı.

Tasarım mı etkili?

İkinci çeyrek raporlarında kullanıcı sayısındaki düşüşe karşın şirketin geliri yüzde 44 oranında arttı. Bu artış ile birlikte gelir 262 milyon dolar çıtasına yükselirken, bu yükseliş ile şirket beklentilerin üzerine çıktı. Zira analistler tarafından yapılan değerlendirmelerde firmanın 250 milyon dolarlık gelir açıklaması bekleniyordu. 12 milyon dolarlık bir fark, markanın bu anlamda güven kazanmasını da sağladı. Hisse başında durumda ise 14 cent oranda zarar açıklandı.

Kullanıcı sayısındaki düşüş, platformda ciddi bir kayıp olarak görülürken Snap CEO’su Evan Spiegel bu durum için farklı bir noktaya dikkat çekti. Yeni bir tasarımın kullanıldığı uygulamada tasarım değişikliği nedeniyle kaybın olduğunu söyleyen Spiegel, durumun toparlanması adına yapılacaklar konusunda sessiz kaldı. Snapchat tasarım değişikliği sonrasında kullanıcıların dönem içerisinde tepkisi çok fazla olmuş ve eski tasarım için imza kampanyası dahi düzenlenmişti.


Snapchat CEO'sundan Zuckerberg'e gönderme!Snapchat CEO'sundan Zuckerberg'e gönderme!
Snapchat yeni ses komutlarını algılayabilen özellik getirdi!Snapchat yeni ses komutlarını algılayabilen özellik getirdi!

Snapchat Discover Kullanım videosu


PAYLAŞ