SnapChat yılın son çeyreğinde 2.5 milyar dolar gelir elde etti - Haberler - indir.com

SnapChat yılın son çeyreğinde 2.5 milyar dolar gelir elde etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle pandemi ile beraber kullanıcıların evlerde olduğu şu dönemlerde sosyal medya kullanımı da yüksek seviyelerde ilerliyor. Ortaya çıkan yeni verilere öre ise geçtiğimiz yıl tüm dünya genelinde 3.8 milyar kişi tarafından aktif olarak sosyal medya kullanımı gerçekleştirildiği açıkladı. Söz konusu bu sayıların çinde birçok sosyal medya mecrası bulunuyor. Diğer yandan yeni sosyal medya siteleri de ortaya çıkarak bu sayısı artırmaya devam ediyor. Her geçen gün sosyal medya kullanımı artmaya devam ederken, bu platformlar arasında ciddi pay sahibi olan isimlerden olan Snapchat’in verilerine dair raporlar yayınlandı. Buna göre Snapchat, pandemi döneminde %46 büyüyerek günlük 265 milyondan fazla kullanıcıya erişmeyi başardı.

Pandemi döneminde Snapchat büyüme gösterdi

Twitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyorTwitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyor

Yılın ikinci yarısı Covid-19 salgını tavan yapmış seviyedeyken, bu dönemde çeşitli sosyal medya platformları farklı yardım kampanyaları gerçekleştirerek Covid-19 yardım kuruluşlarına yardımda bulunmuştu. Snapchat’te bu yardım kampanyası düzenleyen isimlerden olurken, uygulama Covid-19 yardım kuruluşlarına bağışta bulunmak isteyen ve salgın hakkında farkındalık için yeni filtreler, içerikler, efektler ve lensleri platformuna dahil etmişti.

Snapchat uygulamasının daha çok Hindistan’daki kullanıcı sayısının artması dikkatleri çekiyor. Çinli teknoloji şirketi OnePlus, Hindistan’da geçtiğimiz yıl gerçekleşen Diwali festivali için bir lens yapmıştı. Hindistanlı kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen söz konusu lensler, Snapchat’te 80 milyonun üzerinde kullanıma erişmiş ve ülkedeki Snapchat kullanımı 14 milyonunun üzerlerine erişmişti. Diğer yandan evlerde olunan bu dönemlerde ders çalışmayı ve meditasyonu kolaylaştıran birçok özelliği getiren Snapchat, iyi bir strateji ile son çeyrekte kullanıcı sayısını yüzde 22 oranında arttırdı. Snapchat CEO’sunun yaptığı açıklamada geçtiğimiz yılın tamammında %46 bir büyüme yakalanarak 2.5 milyar dolar üzerinde bir gelir elde ettiklerini belirtti. 2020 dördüncü çeyreğinde ise yüzde 62 büyüme ile 911 milyon dolar gelir elde ettiklerini söyledi.  


İlgili uygulamalar
Snapchat'ten sonra Instagram hikayelerinde Tweet paylaşma özelliği geliyorSnapchat'ten sonra Instagram hikayelerinde Tweet paylaşma özelliği geliyor
Snapchat karanlık mod özelliği üzerinde çalışmaya başladıSnapchat karanlık mod özelliği üzerinde çalışmaya başladı

PAYLAŞ