Snapchat,

Snapchat, "yer bildirimi" özelliği ile canlanacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 16:11:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Snapchat, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya hayatımıza dahil olan bir süreliğine fotoğraf ve video paylaşma platformudur. Uygulama ile ürettiğiniz içerikler üzerinde çeşitli değişikler yapabilir, eklemeler yapabilir ve içeriklerinizi çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bu içerikleri de bir süreliğine platformunda yer alan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Snapchat hayatımıza girdiği günlerde oldukça büyük kitlelere hitap etmiş olup herkesin keyifle vakit geçirdiği bir mecra haline gelmişti. Fakat popülerliğini kaybeden Snapchat yeni özellikler ile eski popülerliğini kazanmaya yönelik çalışmalara imza atıyor. Özellikle 2018 yılında büyük kullanıcı kayıpları yaşayan Snapchat, uygulama ile Bitmoji kullanarak renklendirilmiş yer bildirimi özelliğini test ettiğinin bilgisini vermişti. 

Snapchat zaman zaman yaptığı yeni güncellemeler sayesinde eski gücüne kavuşmaya çalışan Shapchat, diğer sosyal medyaların peşinden gitmeye yönelik hareket ediyor. Diğer birçok sosyal medya kullanıcılara her türlü fonksiyonel özellikleri sunarak kullanım alanlarını genişletti. Snapchat bunun gerisinde kalarak daha da çok kullanıcı kitlesi kaybedeceğinin farkına vararak yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu sayede de eski kullanıcılarını kurtarmaya yönelik hareket ediyor.

Snapchat CEO’su Evan Spiegel’in Snapchat'te sevmediği 7 şey                         Snapchat CEO’su Evan Spiegel’in Snapchat'te sevmediği 7 şey                         

Snapchat yeni özellikler ile yenileniyor

Rakiplerinin gerisinde kalmayan Snapchat yeni özellikler ile kullanıcılarına fonksiyonel seçenekler sunmaktan geri kalmıyor. Snapchat  açısından korkunç bir süreç olan 2018 yılının geride bırakılmasının ardından, yeni özellikler geliştirmek için çeşitli çalışmalara imza atmaya yönelik hareket eden şirket yöneticileri, şimdilerde ise bitmojiler kullanarak bulunduğunuz konumda ne yaptığınızı arkadaşlarınızla paylaşmak üzere yeni özellikler sunuyor. Fotoğraf ve video açısından oldukça zengin olan Snapchat uygulaması çok daha fazla özellik sunarak kullanıcılarına daha fazla kullanım alanı sunuyor. Yazılımcı alanında görev yapan Jane Manchun Wong, Snapchat uygulamasının konumunuz hakkında bilgi vermekten ziyade, bulunduğunuz konumda neler yaptığınızı ifade edebileceğiniz bitmojilerin yer alacağı çeşitli güncellemeleri test ettiği hakkında çeşitli çalışmalar yaptığının haberini verdi. Bu özellik sayesinde bulunduğunuz konumda neler yaptığınız hakkında daha detaylı paylaşımlarda bulunabileceksiniz. 

Yeni güncelleme sayesinde yer bildirimi yapan kullanıcılar sadece konumları hakkında bilgi veren kullanıcılar tarafından görünüm elde edebilecekler. Sadece kendinizin görüntüleyebileceği bir günlük sayesinde gün boyu ne yaptığınız hakkında bilgi elde edebileceksiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda, durum ve konumları kimlerin görebileceği hakkında çeşitli yönetimler yapabilir ve çevrimdışı moda da geçebileceksiniz. Snapchat'de görev yapan yetkili kitle, TechCrunch haber ajansına bu güncellemenin doğru olduğu hakkında çeşitli bilgiler verdi. Fakat güncellemenin şu an için sadece Avustralya'daki kullanıcı ekibine sunduğunun bilgisini veren şirket, tüm kullanıcıların bu güncellemeden faydalanıp faydalanamayacağı hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı. Snapchat bu yenilikler ile eski gücüne kavuşmayı planlıyor. 2018 gibi korkunç bir yılı geride bırakan şirket yakın zaman içerisinde gerçekleştireceği güncelleme sayesinde Snapchat kullanıcılarına farklı özellikle de sunarak kullanım alanlarını genişletecek. Konum bilginizi uygulama üzerinden paylaşırken aynı zamanda bulunduğunuz konumda neler yaptığınız hakkında da bilgi verebileceksiniz. Üstelik bunu kendi belirlediğiniz arkadaş grubunuz tarafından görüntüleme seçeneğinden de faydalanabilirsiniz. 

 


İlgili uygulamalar
Snapchat Kullanıcı Rakamları DüşüşteSnapchat Kullanıcı Rakamları Düşüşte
Snapchat Lens Challenges ile Instagram ve TikTok'a meydan okuyor!Snapchat Lens Challenges ile Instagram ve TikTok'a meydan okuyor!
Snapchat bundan böyle kedi ve köpekleri algılayabilecekSnapchat bundan böyle kedi ve köpekleri algılayabilecek

PAYLAŞ