SnapChat CEO’su Evan Spiegel TikTok’un Instagram’ı geride bırakacağını düşünüyor - Haberler - indir.com

SnapChat CEO’su Evan Spiegel TikTok’un Instagram’ı geride bırakacağını düşünüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 14:49:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

SnapChat’in CEO’su TikTok’u sevdiğini dile getirerek Çin merkezli uygulamanın Instagram’ı geçeceğini düşündüğünü açıkladı!

2011 senesinde Evan Spiegel, Bobby Murphy ve Reggie Brown tarafından yayımlanan anlık fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Snapchat döneminin en popüler sosyal medya platformu olmayı başarmıştı. Kullanıcı ağını dünya çapında hızla genişleten uygulama ilerleyen dönemlerde Facebook engeliyle karşılaştı. Intagram’ı satın alan Facebook, Snapchat’in “Hikayeler” özelliğini Instagram için yayınlayınca kullanıcıların odağını kendisinde tutmayı başardı. Ve bu adım bu alanda Instagram’ı tekel haline getirecek zemini hazırladı.

Snapchat kan kaybetmiyormuş! Son çeyrek raporu oldukça şaşırtıcı...Snapchat kan kaybetmiyormuş! Son çeyrek raporu oldukça şaşırtıcı...

Agresif tekelleşme politikasına kapılan Facebook Snapchat’i satın almak istemişti. Snapchat’in bu teklifi geri çevirmesi de uygulamanın hızlı bir düşüş yaşamasına neden oldu.

Snapchat’in kurucuları arasında yer alan ve aynı zamanda CEO’su olan Evan Spiegel uygulamayı eski popülerliğine döndürmek için uzun zamandır çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklama da TikTok uygulamasını çok sevdiğini ve bir hayranı olduğunu dile getiren Spiegel, TikTok’un dünyanın en büyük üçüncü sosyal medya uygulaması Instagram’ı geçme potansiyeli bulunduğunu açıkladı.

TikTok Instagram'dan daha başarılı olabilir

TikTok’un kullanıcıları statülerini değil göstermek için değil, yeteneklerini gösterebilmek için içerik ürettikleri bir uygulama olduğunu belirten Spiegel, bu anlayış farkının Instagram’ı geçmenin anahtarı olabileceğini belirterek “Bence bu kesinlikle mümkün, çünkü yetenek tabanlı içerik, genellikle durum tabanlı içerikten daha ilgi çekici oluyor.” Açıklamasını yaptı.

ByteDance tarafından geliştirilen TikTok 2019’da en çok indirilen ikinci uygulama olarak Instagram’ı gerisinde bırakmıştı. Çin merkezli uygulama için bu durum devam edecek mi sorusunun yanıtını şimdiden vermek zor olsa da, TikTok’un büyük bir başarıya imza attığını söyleyebiliriz. Her şeye rağmen varlığını koruyan ve sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başaran Snapchat ise geçen seneyi 210 milyon günlük aktif kullanıcı sayısıyla kapatmıştı. Bu rakam uygulamanın büyük düşüş yaşadığı dönemlere göre daha iyimser olsa da Snapchat’in eski günlerini kazanması yakın zamanda mümkün gibi durmuyor


İlgili uygulamalar
Snapchat, Zaman Makinesi adlı yeni filtresini yayınladıSnapchat, Zaman Makinesi adlı yeni filtresini yayınladı
Snapchat, Gucci markalı artırılmış gerçeklik gözlüklerini tanıttıSnapchat, Gucci markalı artırılmış gerçeklik gözlüklerini tanıttı

PAYLAŞ