Snapchat, AR yeniliklerine yatırım yapmaya başladı - Haberler - indir.com

Snapchat, AR yeniliklerine yatırım yapmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 20:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin önemi günden güne artıyor. Arttırılmış gerçeklik gözlüklerinin piyasaya sürülmesi yaklaştıkça pek çok şirkette bu alanda yatırım yapmaya başladı. O şirketlerden biri de son dönemlerde kullanıcı sayısında büyük bir artış gözlemlenen Snapchat oldu. Arttırılmış gerçeklik teknolojisinin gelişimini göz ardı etmeyen şirket 3,5 milyon dolarlık yeni bir AR içerik oluşturucu fonunun duyurdu.

Bu sene çevrimiçi platformda düzenlenen Lens Fest AR geliştirici konferansının ilk gününde açıklama yapan şirket, yeni fonla artırılmış gerçeklik alanında çalışmalar yapan yaratıcılar için yeni bir kazanç kapısı aralıyor. Aynı zamanda şirket bu girişimiyle yenilikçi ve sürükleyici reklam deneyimleri için de içerik üreticileri markalarla eşleştirmeyi hedefliyor.

SnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyorSnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyor

Bu yeni fon büyük bir ihtimale Snapchat’in zaten bir süre önce çalışmalara başladığı AR ve e-ticaretin birleştirilmesini de içerecek. Bu sene Snapchat yeni AR deneme kampanyaları düzenlemenin yanı sıra AR deneyimlerinden daha iyi faydalanabilmek için de bu alanda kullanılabilecek barkod ve logo tarama seçeneklerinin de bulunduğu pek çok yeni AR alışveriş özelliğini tanıttı. Bununla sınırlı kalmayıp gerçek dünya deneyimleriyle dijital dünya deneyimlerini birleştirmek için yeni bir yöntem daha arayan şirket Bitmoji tabanlı sanal giyim sponsorlukları için araştırmalara da başladı. Bu noktada yeni içerik oluşturucu fonunun önemli bir role sahip olması bekleniyor. Snapchat’e göre, içerik oluşturucularının geliştirdiği lensler tirlyonları aşan görüntülenmeler aldı ve uygulamanın düzenli kullanıcılarına Snap’in Lens Studio uygulaması sayesinde kendi AR deneyimlerini oluşturabilme fırsatı oluşturdu.

Mevcut AR araçlarını en geniş içerik oluşturucu havuzuna açan Snapchat, bir sonraki büyük AR hitine ev sahipliği yapabilir gibi duruyor.

Yeni Snapchat AR filtreleri gerçekçiliğiyle şaşırttı!

Konu hakkında açıklama yapan kamera platformu ortaklıkları başkanı Sophia Dominguez “Sanırım 2021, artırılmış gerçeklik ile, hayatlarımızı daha geniş bir şekilde daha iyi hale getirebilecek şeylere dönüştürdüğümüz yıllardan biri olacak.” İfadelerini kullandı.

E-ticaretin yükselişiyle uyumlu AR deneme araçları bunun en iyi örneklerinden gibi duruyor. Barkodları tarayabilmek ve ürün bilgilerini erişim sağlayabilmenin pazarda değerinin oldukça yüksek olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kullanıcı alışkanlıkları bu tarz yeniliklere uyum sağladıkça, AR araçları da gelişmeye devam edecek. Ve bu durum ilerleyen zamanlarda potansiyel veri toplama biçimini de değiştirecek gibi duruyor. Bu teknolojide bir sonraki adım tam olarak etkinleştirilmiş arttırılmış gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürmek. Bir süredir bu teknoloji üzerinde çalışmalar yaptığı bilinen Facebook’un önümüzde sene ilk giyilebilir arttırılmış gerçeklik cihazlarını piyasaya süreceği yönünde sızıntılar var. Ancak Snapchat’in arttırılmış gerçeklik gözlüklerinin tamamen etkinleştirilmiş hali için yeni bir sürüm geliştirip geliştirmediği şimdilik bilinmiyor


Snapchat artık abone sayılarını gösteriyorSnapchat artık abone sayılarını gösteriyor
SnapChat Spotlight özelliğini tanıttıSnapChat Spotlight özelliğini tanıttı

PAYLAŞ