Snapchat, 100 çalışanını daha işten çıkarıyor - Haberler - indir.com

Snapchat, 100 çalışanını daha işten çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-30 13:15:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Snapchat'ın personelleri bir bir işten çıkarılıyor.

Snapchat şirketi yaklaşık 100 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Şirket ilk olarak perşembe gününde son birkaç yıldır agresif işe alma politikasıyla devam ederken yeniden yapılandırma kararı aldı.

Bu işten çıkarmalar ilk olarak reklam departmanına yönelik oldu ve Snapchat' ın Mart ayında daha önce 120 mühendis çıkarma kararından sonra bu adım atıldı. Snapchat ayrıca ocak ayında da içerik departmanından 22 çalışanını da işten çıkarmıştı.

Şirketlerde işten çıkarmalar asla iyi karşılanmaz ve Snapchat için Chriss Teigen gibi uygulamayı terk ettiğini açıklayan ünlülerden sonra bu olayın yaşanması şirket açısından vahim bir tablo. Teigen uygulamayı "Rihanna' ya tokat atma" ya da "Chris Brown' u yumruklamasını" isteyen duyarsız bir reklamı yayınlama konusundaki kararı yüzünden terk etmişti.

Snapchat' ın çeşitli departmanlardaki personellerin işine son vermelerindeki hamleleri ve şirketin agresif işe alımları Snapchat CEO' su Evan Spiegel' den önceki ürün faturasının ürün ve personel kalitesine odaklanması nedeniyle tamamen şaşırtıcı görünmüyor.

Snapchat' ın baş strateji yetkilisi Imran Khan paylaştığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı :

"Son iki yıldır şirketimiz muazzam miktarda büyüdü. Geçtiğimiz yıl geçtiğimiz günlerde Snapchat üst düzey yöneticilere, görevlerini desteklemek için doğru kaynaklara ve kuruluşlara sahip olduklarından emin olmak için ekiplerine yakından bakmalarını istedik. Sonuç olarak içerik , mühendislik, satış ve Snap' ın birçok parçası için yeni yapılar oluşturuldu. Bu değişiklikler, ekiplerimiz arasında sıkı entegrasyonun ve daha yakın işbirliğinin işimizi sürdürebilir bir şekilde büyütmenin kritik bir bileşine olduğu görüşümüzü yansıtmaktadır. Bu sürç bazı zor kararlar vermemizi gerektirse de , ekip yapımızın her zaman hedeflerimizle uyumlu olmasını sağlamamızın bizi daha da güçlü yapacağına inanıyoruz."

Snapchat' ın işten çıkarma hamlelerinin önümüzdeki dönemlerde şirkete ve uygulamaya nasıl yansıyacağını hep beraber göreceğiz.

 





PAYLAŞ