Slack, 27,7 milyar dolara Salesforce’a satıldı - Haberler - indir.com

Slack, 27,7 milyar dolara Salesforce’a satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 19:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Şirketlerin her geçen gün daha da büyümesiyle beraber, çalışanların daha verimli bir şekilde iletişim kurması da her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Korona virüs sebebiyle birçok şirket de uzaktan çalışma sistemini benimsediği için, bu iletişim daha da kritik bir noktada yer alıyor. Fakat, bu pazardaki rekabet daha da üst seviyelere çıkmış gibi gözüküyor. Konu hakkında son elde edilen bilgilere göre, Slack ve Salesforce satış konusunda anlaşmaya varmış durumdadır. Slack’in bu bağlamda aldığı maddi yardım, Microsoft karşısında elini daha da güçlü hale getirecek. Facebook'da geçtiğimiz günlerde bir uygulamayı daha bünyesine katmıştı. 

Salesforce, Slack'i satın alıyor

Mi,crosoft gibi dev şirketlerin olduğu bir pazarda, Slack gibi küçük şirketlerin ayakta kalması ve mücadele etmesi oldukça zor. Slack, önceki yıllar içerisinde Microsoft ve Google gibi birçok büyük şirketin satın alma tekliflerini geri çevirmişti. Hatta öyle ki Slack Teams uygulamasının ofis uygulamaları ile beraber gelmesi sebebiyle Microsoft'u zorba olarak göstermiş ve rekabet etmesi çok daha zor bir hale gelmişti. 

Slack kullanıcı sayısıyla kendi rekorunu kırdı!Slack kullanıcı sayısıyla kendi rekorunu kırdı!

Slack geçtiğimiz yıl içerisinde yani hisseleri düşmeden önce 19 milyar dolara halka açmıştı. Şimdi ise Slack ve Salesforce 27,7 milyon dolara satış için anlamış gözüküyor. Salesforce CEO’su Marc Benioff, her iki şirketin de bir araya gelmesi ile mevcut iş akışının tüm yönlerini toplayan kapsamlı bir platform oluşturmak için çalışacakları dile getirildi. Konu hakkında yapılan açıklamada Benioff, “Salesforce ve Slack, kurumsal yazılımın geleceğini şekillendirecek ve tamamen dijital, her yerden çalışabilen dünyada herkesin çalışma şeklini değiştirecek.” ifadelerini kullandı. 

Salesforce, söz konusu bu anlaşma ile beraber Slack'in iletişim araçlarını kendi bulur sistemlerine entegre hale getirecek. Salesforce tarafında geliştirilen fakat daha fazla popüler olmayan Chatter uygulaması ise artık tarihe karışacak. İki taraf arasındaki anlaşmanın, 2022 mali yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.


Slack CEO'su: Microsoft Teams hakkında çarpıcı açıklamalarSlack CEO'su: Microsoft Teams hakkında çarpıcı açıklamalar
Slack uygulamasının yeni arayüzü iOS cihazlar için kullanıma sunulduSlack uygulamasının yeni arayüzü iOS cihazlar için kullanıma sunuldu
Slack Connect adını verdiği yeni özelliğini duyurduSlack Connect adını verdiği yeni özelliğini duyurdu

PAYLAŞ