Ekran paylaşımı yapmak isteyen kişiler için Skype oldukça güçlü bir alternatif olmaya başladı. Peki, Skype üzerinden ekran paylaşımı nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Öncelikli olarak Windows 10 işletim sisteminde ve Skype son sürümü ile bu işlemler yapıldığından dolayı Skype üzerinden ekran paylaşımı yapmak isteyenlerin bu şartları taşıması gerekiyor.

Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype’a Kripto Desteği Verecek

Adım adım Skype üzerinden ekran paylaşımı nasıl yapılır işlemleri

Ekran paylaşımı kişiler arasında gerçekleştiği için kişilerin Skype açtıktan sonra öncelikli olarak kişi ile sohbet penceresi açması gerekiyor. Daha sonrasında ise yapılması gereken işlem sohbet başlatmak için görüntülü ya da sesli görüşme seçeneklerinden birsini seçmek.

Ekrandaki seçenek tuşundan ekran paylaşımı bölümüne ulaşabileceğimiz gibi buradan ekran paylaşımı seçeneği ile ekran paylaşmaya başlayabilirsiniz. Birden çok ekranın desteklendiği durumlarda Skype taraf9ndan hangi ekranın paylaşılacağına dair seçenek çıkarılacaktır. Böylece hangi ekran paylaşılmak isteniyorsa ekrandaki seçeneklerden o seçilebilir.

Ekranı paylaşılması ile birlikte kişilerin aynı zamanda bilgisayar sesini paylaşması da mümkün. Böylece uzaktan anlatımlar yapılması, kurs gibi farklı işlemlerin de yapılabilmesi mümkün. Diğer araçlar göz önünde bulundurulduğunda Skype kullanan herkese erişimin sağlanabilecek olması ve ek bir programın kurulmasına gerek kalmadan Skype üzerinden görüntülü ekran paylaşımı ile işlemlerin yapılabilmesi Skype’ı bu alanda ön plana çıkarıyor.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra ekranınız konuştuğunuz kişi veya kişiler tarafından görüntülenebilir olacak. Paylaşımı durdurmak içinse paylaş butonuna tekrar basmanız yeterli olacaktır.

maxresdefault 1541489016

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir