Skype görüşmelerinin dinlendiği ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Skype görüşmelerinin dinlendiği ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 16:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde birçok popüler uygulama veri gizlilik sorunlarıyla gündemde. Kullanıcılara vaade etiği güvenliği sunmayan uygulamalar arasına bugün Skype’da katıldı. İnternet tabanlı görüntülü ve sesli arama uygulaması olarak dünya çapında milyarlarca kullanıcı sayısı olan Skype iddialara göre kullanıcılarını dinliyor! 

Skype konuşmaları dinleniyor! 

Microsoft Skype 7.0 sürümü için geri adım attıMicrosoft Skype 7.0 sürümü için geri adım attı

Google, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı Buldu

Bugün BBC Türkçe’de yayınlanan bir habere göre, Skype’ın bazı konuşmalarının dinlediği ortaya çıktı. Motherboard’un ortaya atmış olduğu bu iddiaya göre, dünyanın yazılım devi Microsoft’a hizmet veren birkaç taşeron firma Skype’ın görüşme kalitesini denetleyebilmek ve arttırabilmek için görüşmeleri dinlemeyi tercih ediyor! 

Bu tutum her ne kadar uygulamanın kalitesi düşünülerek atılmış bir adım olsa da, konuyu kişisel veri ve gizlilik ilkeleri bazından ele aldığımızda ortaya çıkan sonuç hiç de hoş değil. Üstelik bu durumun Skype’ın kullanıcılara üye olurken imzalattığı hizmet sözleşmesinde de yer almaması, uygulamanın gizlilik ilkelerini bilerek ihlal ettiğini ortaya çıkarıyor.  

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Microsoft ise, bu durumun Skype kullanıcılarıyla paylaşıldığını ve konuşmaların dinlenmesi için gerekli izinlerin alındığını savunuyor. Dinleme işlemi ise, görüşmeler sırasında Skype uygulamasının tercüme hizmetinden yararlandığı esnada gerçekleştiriliyor. Kullanıcılara özel bir durum olarak bir uyarıyla beyan edilmeyen bu duruma kullanıcıların nasıl onay verdiği ise bir gizem konusu. 

Cortana kullanıcıları da dinlenme riskiyle karşı karşıya! 

Microsoft yetkilisinden açıklama geldi; "Lütfen artık İnternet Explorer kullanmayı bırakın"

Motherboard’un araştırma sırasında erişim sağladığı görüşmeler ise kullanıcıların birbirleriyle kişisel sorunlardan kilo alıp verme tavsiyelerine kadar olan birçok sohbeti kapsıyor. Bunun yanı Motherboard’a göre Microsoft’un taşeronları, Microsoft’un kullanıcılar için özel olarak geliştirdiği asistan Cortana ile yapılan görüşmeleri de dinleyebiliyor. 

Cortana’nın kullanım sözleşmesinde Microsoft’un kullanıcılarına sunduğu “Verilerin adımıza çalışan tedarikçilerle paylaşabileceğine” dair bir ibare yer almakta. Ancak bu maddenin açık açık kişisel konuşmaları dinlemeyi de akıllara getirmediği bir aşikar. Cortana'yla ilgili yayınlanan bu haberle ilgili olarak ise Microsoft'dan henüz bir açıklama gelmedi. Bu konuda nasıl bir iyileştirme yapacağı ya da yapıp yapmayacağı henüz belli olmayan şirket dolaylı yoldan kullanıcıları dinlemeye yönelik bir izin almış olsa da, tam olarak ifade etmemiş olmasının kullanıcılar üzerinde nasıl bir etki yaratacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 

 


İlgili uygulamalar
Skype ve OneDrive uygulamaları birleşiyorSkype ve OneDrive uygulamaları birleşiyor
Skype yeni özelliği ile gizliliği tehlikeye atıyor!Skype yeni özelliği ile gizliliği tehlikeye atıyor!

PAYLAŞ