Siri'ye hayvan seslerini çıkarma özelliği geldi - Haberler - indir.com

Siri'ye hayvan seslerini çıkarma özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Uzun bir süredir iPhone  akıllı cihazlarda kullanılan Apple'ın sesli asistanı Siri, iOS 14.5 güncellemesi ile beraber artık hayvan sesi gibi daha birçok sesi de çıkarma özelliğine kavuştu. Esasında ise Siri'nin spesifik olarak sadece hayvan sesi çıkarmadığı, aynı zamanda ise gerçek hayatta karşılaştığımız bri sürü sesi de usta bir şekilde taklit etme yeteneğine sahip oldu. 

Siri, hayvan sesi çıkarabilme özelliğiyle gelişti

Apple'ın iki gün önce iOS 14.3 işletim sistemi sürümünü kullanıcıların beğenisine sunmasıyla beraber Siri, küçük ama oldukça eğlenceli bir özellik ile gelişti. Bu sesli asistanın günlük hayatta birçok kez karşılaştığımız bazı sesleri çıkarabilmesine imkan tanıyan bu yeni özelliğin nasıl kullanılacağı da belli oldu. 

Windows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendiWindows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendi

Siri'nin bu yeni özelliğine erişim sağlamak için Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek yazılım sürümünün iOS 14.3 sürümü olduğunu kontrol edin. iOS 14.3 güncellemesini yaptıysanız, Siri’ye “Hey Siri, at sesi nasıldır?” gibi bir cümle söyleyerek yeni özelliği deneyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda Siri’nin, o kadar da yapay olmayan bir tonla at sesi çalmaya başladığını duyacaksınız. Eğer ki “at” yerine, örneğin “Kuşlar nasıl ses çıkarır?” derseniz, elbette ki Siri’nin kuş sesi çıkarmaya başladığını duyacaksınız.

Apple, iOS 14.3 güncellemesi ile beraber Siri'nin veri tabanına tam olarak ne kadar veya ne tür sesler eklendiği tek tek açıklanmadı. Fakat sosyal medya üzerinde yeni Siri özelliğini  test eden kullanıcılar, yapmış oldukları denemelerde Siri'nin neredeyse akla gelen büyün hayvan seslerini çıkarabildiği dile getirildi. Siri’ye karıncayiyen sesi çalmasını söylediğini belirten bazı kullanıcılarsa, bu girişimlerinin başarısız olduğunu ve Siri’nin karıncayiyen sesi çıkaramadığını dile getiriyorlar.

Bununla beraber aynı zamanda kimi kullanıcıların da Siri'ye gök gürültüsü, şelale gibi ekstra sesler çıkarmasını söyledikleri zaman ise herhangi bir tepki vermediğini geri bildirim olarak bildirdiler. Söz konusu bu özellik kapsamında şu an itibariyle yoğunluklu olarak hayvanlar, araçlar ve müzik aletlerinin sesi çıkabiliyor. 

 


iOS 14 gizlilik özellikleriiOS 14 gizlilik özellikleri
iOS 14.3 geliştirici beta sürümü yayınlandıiOS 14.3 geliştirici beta sürümü yayınlandı
iOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdüiOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdü

PAYLAŞ