Signal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçti - Haberler - indir.com

Signal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yeni gizlilik sözleşmesini açıklayan WhatsApp, tepki çekmeye devam ediyor. WhatsApp’ın bu hamlesinin ardından kullanıcılar yeni bir uygulama arayışına başladı. En çok indirilen uygulamalardan biri de Signal oldu.

Bir süre önce Rekabet Kurumu Türkiye’deki kullanıcılar için harekete geçmiş ve soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma bitene kadar da sözleşmeyi kabul eden kullanıcıların, uygulamayı sözleşmeyi kabul etmemiş gibi kullanmaya devam edeceklerini açıklamıştı. WhatsApp’ın bu kararı kullanıcıları yeni uygulamalar bulmaya yöneltti. WhatsApp alternatifi arayan kullanıcıların ilk tercihleri arasında ise Signal ve Telegram yer alıyor.

Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği VerecekMesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği Verecek

Signal bazı ülkelerde WhatsApp’ı geçiyor

Hatta bazı ülkelerde Signal’in WhatsApp’ı geçtiği görülüyor. Konu hakkımda hazırlanan bir rapor Signal uygulamasının ABD, İngiltere, Almanya, Lübnan ve Fransa‘daki uygulama mağazalarında en çok indirilen uygulama olduğunu gözler önüne serdi. Aynı zamanda raporda Signal uygulamasının WhatsApp’a gelen tepkiler sonucunda Hindistan, Brezilya ve Singapur gibi ülkelerde ilk üçe girmeyi başardığı da raporda yer alan bilgiler arasında yer alıyor.

Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı

Hatırlarsanız dünyaca ünlü pek çok iş adamı da WhatsApp kullanmayı bırakacaklarını açıklamıştı. konu hakkında açıklama yapan WhatsApp yeni sözleşmenin hiçbir şey değiştirmeyeceğini açıklasa da kullanıcılar buna inanmıyor. Üstelik şirketin sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların uygulamaya erişimini engelleyecek olması da büyük bir kişisel hak ihlaline giriyor. Daha önce pek çok tekelleşme davasıyla gündeme gelen Facebook’un bu karardan vazgeçmemesi de şirketin daha fazla tepki çekmesine neden oluyor.


OneSignal Hesabınız İçin Yeni Özellikler!OneSignal Hesabınız İçin Yeni Özellikler!
Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden olduElon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu

PAYLAŞ