Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı - Haberler - indir.com

Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Son zamanlarda gündemden düşmeyen popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, büyük tartışmalara sebep olan yeni gizlilik politika kararıyla, kullanıcılarını bir bir kendinden uzaklaştırırken, alternatifleri her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Hatta öyle ki Elon Musk tarafından dahi önerilen Signal uygulaması, App Store'da bir numaraya yerleşmeyi başardı. 

WhatsApp düşerken Signal yükselmeye devam ediyor

Dünyaca ünlü Tesla şirketinin kurucusu Elon Musk, "Signal kullanın" diye tweet atmasının ardından, WhatsApp uygulamasının alternatifi olarak görülen Signal uygulaması için kullanıcılar arasında adeta bir indirme yarışı başladı demek mümkündür. Uzun süreli Signal kullanıcıları ise, gelen bildirimler sebebiyle telefonlarını takip ediyor. Çünkü arkadaşlarının teker teker Signal'e geçtiklerine şahit oluyorlar.

Signal'e Görüntülü Görüşme Özelliği GeldiSignal'e Görüntülü Görüşme Özelliği Geldi

Apptopia adlı bir uygulama marketi veri analizi firması tarafından verilen bilgilere göre Elon Musk'un atmış olduğu tweet'in ardından Signal uygulaması 63.345 kere indirildi. Tweet'ten bir önceki gün ise indirilme sayısı, Android ve iOS cihazlar için toplam 45.086'ydı. Elon Musk'ın tweet atmasının üzerinden 24 saati doldurduğunda ise esas rekor indirme rakamları gün yüzüne çıktı. Bu rakamın 90.000 civarında olduğu bildirildi. Daha öncesinde ise söz konusu Signal uygulaması için rekor indirilme 1 Haziran 2020 yılında, Black Lives Matter protestolarının başladığı dönemdir. 

Geçtiğimiz haftasonu içerisinde, Signal uygulamasını indirenlerin sayısı her geçen gün artarken, uygulamanın ABD AppStore'nda 1. sırasına yerleştiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak elde edilen verilere göre de ABD ve Kanada'da App Store'da şu an için en çok indirilen uygulama Signal oldu. Bu sıralama ise Signal için bir il olarak değerlendirildi. Uygulama daha önce hiç ilk sıraya yerleşmemişti. Şimdi ise ABD Google Play'de Signal 7. sırada ve Android tarafında da en hızlı yükselen uygulama olmaya devam ediyor. 

Signal Türkiye'de 3. sırada

Türkiye'de de son zamanlarda en çok konulan konuların başında hangi mesajlaşma uygulamasının gizlilik konusunda en güvenilir oldu konuşuluyor. Hatta öyle ki, herkes WhatsApp'tan vazgeçmeye başlayıp alternatifler konusunda araştırma yapmaya başladı. Daha önce de adını hiç duymadığını fakat Alon Musk sayesinde dünyadaki herkes gibi farkına varılan Signal uygulaması ülkemizde App Store listesinde 3. sırada yerini almış durumdadır. 

 


iPhone X'ten Pahalı Olan LG Signature Edition Satışa ÇıkıyoriPhone X'ten Pahalı Olan LG Signature Edition Satışa Çıkıyor
Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği VerecekMesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği Verecek
OneSignal Hesabınız İçin Yeni Özellikler!OneSignal Hesabınız İçin Yeni Özellikler!

PAYLAŞ