Shazam satın alındı, uygulama reklamsız oluyor - Haberler - indir.com

Shazam satın alındı, uygulama reklamsız oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-25 10:55:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Popüler şarkı tanımlama uygulaması olan Shazam satın alındı. Apple bu uygulamayı bünyesine kattı. Yakında Apple, Shazam'ı tamamen reklamsız bir şekilde sunmayı planlıyor.

Shazam satın alındı, uygulama reklamsız oluyor

Apple'ın geçen yıl bir sürpriz yaparak Shazam platformunu satın alması resmi merciler tarafından da onaylandı. Resmen Apple, bu müzik tanımlama uygulamasını bünyesine katarak reklamsız bir şekilde yayınlayacak. Apple'ın satın alım için onay sürecine başlaması Avrupa Birliği'nin tekelcilik soruşturması nedeniyle biraz gecikmişti. Aradan yaklaşık olarak 10 ay geçtikten sonra AB satın alım onayı verdi ve bu süreç tamamlanmış oldu. Satın alım için dünya teknoloji devi Apple, 400 milyon doları gözden çıkarttı. Bu uygulamayı yakın zamanda reklamsız olarak sunacağını da belirtti. Zaten satın alım kararı duyurulduktan sonra pek çok kaynak bu hamleyi bekliyordu. Reklamlar hem iOS hem de Android kısmında kalkacak.

Baştan tasarlanan yeni Apple Watch Series 4Baştan tasarlanan yeni Apple Watch Series 4

Shazam'ın müzik sektörüne katkısı büyük

1999 yılında kurulan Londra merkezli olan Shazam Entertainment, dinlediğiniz herhangi bir melodiyi hızlı bir şekilde bulabilen sistemi ile dikkat çekti. Kafede, restoranda ya da televizyonda dinlediğiniz herhangi bir müziği saniyeler içerisinde tanıyarak müziğin ismini kullanıcılarıyla paylaşan Shazam, ilk etapta SMS üzerinden paylaşım yapıyordu. 2008 yılında App Store'da yerini alan bu müzik tanıma platformu hızlı bir büyüme yakaladı ve 190 ilkede bir milyardan daha çok indirildi. Zaten Shazam uzun zamandır Apple ile işbirliği içerisindeydi. App Store'da yayınladıktan sonra iPhone 3G modeli ile birlite iTunes üzerinde şarkı satın almaya imkan sunmaya başladı.

Shazam'ı önemli kılan sadece müzik tarafındaki yetenekleri değil. Televizyon dizilerini, film posterlerini ve magazin reklamlarını göstermesi yanında zengin içerik platformun önemli yatırımları da mevcut. Bu Shazam'ı tam olarak kullanmak için, öncelikle uygulamayı açıyorsunuz daha sonra uygulamada Shazam logosuna tıklayarak aradığınız müziği Shazam'a dinletiyorsunuz. Biraz dinledikten sonra şarkıyı sizin için buluyor ve ismini paylaşıyor. Böylelikle çok sevdiğiniz fakat ismini bir türlü bulamadığınız tüm dildeki şarkıları Shazam sizler için buluyor. 

Bu uygulamanın son günlerde reklamlarından şikayet ediliyordu fakat Apple'ın satın alması ile birlikte ilerleyen günlerde tamamen reklamsız olacağını duyurdu.


iPhone Xr, Apple'ı zarara sokabiliriPhone Xr, Apple'ı zarara sokabilir
iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?
Apple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecekApple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecek

PAYLAŞ