Signal için yeni bir özellik yolda - Haberler - indir.com

Signal için yeni bir özellik yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın gizlilik politikalarında yaşamış olduğu problemler sonrasında rakip uygulamalardan olan Signal’de büyük bir yükselişe geçmiş ve milyonlarca yeni abone kazanmıştı. Bu yükseliş ile beraber geliştiriciler uygulamaya daha da odaklandı ve uygulama için yeni özelliklerin gelmeye devam edeceği belli oldu. WhatsApp’ın büyük tepkiler toplayan gizlilik politikası, alternatif uygulamaları piyasada yükseltmeye devam ediyor. Başta Telegram uygulaması olmak üzere Signal gibi uygulamalar büyük yükselişler sergilemeye devam ediyor. Bu önerilen yeni uygulamalardan olan Signal’de Elon Musk tarafında da geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden paylaşılmış ve Signal kullanımına yönelik çağırıda bulunulmuştu.

Signal uygulaması kullanıcı odaklı politikalara ilgi gösterirken, video görüşmelerindeki kişi kısıtlamasını 8 kişiden daha yüksek sayılara çıkartacağını açıkladı. Ayrıca Twitter üzerinden yapılan bir paylaşım ile Signal’in kullanıcı sayısındsa patlama yaşadığı gözler önüne serildi.

Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden olduElon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu

Signal’e yeni özellikler geliyor

Signal’in sunacağı bu yeni güncelleme ay sonunda hem iOS hem de Android platformları için yayınlanacak. Diğer yandan son bir günde Android platformu üzerinde 10 milyon olan indirilme sayısının 50 milyon seviyelerine geldiği de belirtiliyor. WhatsApp platformunun oldukça fazla beğenilen uçtan uca şifreleme özelliğine de sahip olurken, kullanıcıların sadece telefon numaralarını veri olarak alması ve başka hiçbir isteği bulunmaması ile dikkat çekiliyor. WhatsApp’ın hemen ardında yer alan Telegram ve Signal platformlarının bu alandaki en büyük rakip iki uygulama olduğunu belirtelim.


İlgili uygulamalar
Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldıSignal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı
Signal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçtiSignal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçti

PAYLAŞ