Seyahat Uygulaması Hopper, 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı - Haberler - indir.com

Seyahat Uygulaması Hopper, 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-04 13:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2007 yılında kurulan Kanada merkezli mobil seyahat uygulaması Hopper yeni bir yatırım aldı. Alınan Seri D yatırımı ile beraber toplamda 183 milyon doları geçkin yatırım almayı başaran Hopper uygulamasının son almış olduğu yatırım ise tek seferde 100 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Hopper uygulamasının almış olduğu bu son yatırımlar ile beraber Pazar değerini 780 milyon dolara yükseltmiş oldu. Bu girişim bir kanada kaynaklı olduğu için unicorn olarak nitelendirilebiliyor. Bunun sebebi ise Hopper’ın asıl değeri Kanada doları bazında 1 milyar seviyesini geçmiş durumda.

Eski Expedia yöneticilerinden ve kurucu ortağı olarak kurulmuş olan Hopper’ın gelen yatırımları daha çok yapay zeka yetenekleri üzerine harcaması bekleniyor. Mobil uygulamaya sağlanacak olan Al algoritmaları sayesinde müşteri ve kullanıcılara en iyi uçak bileti ve otel arama sorgulamaları gerçekleştirilebilecek.

75 Milyon Hopper Rezervasyonu

Seyahat uygulaması Hopper şuan için 30 milyon seviyelerinde bir indirme rakamına sahip durumda. Hopper ile yapılan yolculuk işlem sayısı 75 milyon seviyelerine erişmiş durumda. Bu işlemler ile beraber Hopper üzerinde yaklaşık olarak 1 milyar dolara yakın bir işlem gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Bu harcama ise uçak bileti ve otel rezervasyonlarında gerçekleştiriliyor. Gelen yatırımların yapay zeka geliştirmelerinde kullanılması haricinde uygulamanın her bölgeye yayılması noktasında çeşitli yatırımların yapılması bekleniyor.

Bu alanda pazarlama yönünde önemli adımlara atacak olan Hopper’ın bir seyahat asistanına dönüşerek bu noktada yapay zeka yardımıyla temel bir uygulama olmak istiyor. Kullanıcılara sunulan en uygun fiyatlı mekanların yanı sıra kullanıcılara her alanda yardım ederek çeşitli yeni mekanları keşfetme veya kişiselleştirilmiş tavsiyeler noktasında Hopper’ın gelişim sağlaması bekleniyor. Bakalım alının bu yüksek rakamlı yatırımlar Hopper cephesinde ne gibi yenilik ve güncellemeler sebebiyet olacak göreceğiz.





PAYLAŞ