Sevilen Spotify özelliği YouTube Music'e geldi - Haberler - indir.com

Sevilen Spotify özelliği YouTube Music'e geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 18:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Temmuz ayında Türkiye’de kullanıma açılan sevilen dijital müzik platformlarından YouTube Music, yeni özelliklere kavuşuyor. Spotfiy’nin sevilen özelliklerinden birini kullanıcılarına sunan YouTube Music, kullanıcılarının uygulama deneyimini arttırmayı amaçlıyor. 

Çevrim içi müzik platformları arasında ciddi bir rekabet var. Bu rekabetin en genç ismi ise YouTube Music. YouTube altyapısına sahip olan dijital müzik kütüphanesi kullanıcılarına pek çok avantajlar sunsa da, henüz yeni bir uygulama olduğundan uygulama deneyiminin düşük olduğu da bir gerçek. Dijital müzik platformları arasında en gelişmiş uygulama deneyimini ise Spotify sağlıyor. Kullanıcılarına sunduğu öneri listelerin kullanıcılara özel karışık mixlere kadar pek uygulama içerisinde zaman yeni müzikler keşfederek zaman geçirilmesine imkan tanıyan Spotify hala en çok tercih edilen dijital müzik kütüphanesi olsa da, bu günlerde içinde bulunduğu rekabet iyice zorlamış durumda. 

YouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenlerYouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenler

Youtube Music'in en iyi 5 özelliği

Bu pazara yeni dahil olan YouTube Music güçlü algoritmasından kazandığı başarının yanına uygulama deneyimini de eklemeye oldukça kararlı gibi duruyor. Yeni bir güncellemeyle birlikte kullanıcılarda Spotify’daki “Haftalık Keşif” ve “Daily Mix”  kişiselleştirilmiş müzik önerileri listeleri niyahet YouTube Music’te de yer alacak. YouTube Music’in “Discover Mix” adını verdiği bu liste kullanıcılara dinlediği sanatçılar ve şarkılar doğrultusunda beğenebilecekleri yeni sanatçılar sunacak. Listenin en önemli artılardan biri ise “Discover Mix” de kullanıcıların en çok dinliği şarkıcıların en az bilinen parçalarının da yer alacak olması. 

YouTube Music gelişiyor! 

Bildiğiniz gibi Spotify’deki 30 şarkılık “Haftalık Keşif” listesi her pazartesi güncelleniyor. Rakibinden bir adım öne geçmek isteyen YouTube Music ise hazırlayacağı liste de kullanıcılarına 50 parça önerecek ve liste Pazartesi ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada iki kez güncellenecek. Bunun yanı sıra müzikseverlere daha gelişmiş bir uygulama deneyimi sağlamak isteyen YouTube Music “New Release Mix” adını verdiği listeyle birlikte kullanıcılara yeni çıkan sanatçıların şarkılarını önerecek. Bu listeye benzer bir liste de Spotify’de “Yeni Müzik Radar”ı adıyla yer alıyor ve her Cuma güncelleniyor. YouTube Music’e son olarak eklenen yeni özellik ise “Your Mix” adını taşıyan kullanıcıların sevdiği müzik tarzlarına göre onlara sevebilecekleri müzikleri öneren bir liste. Tarayıcı, Android ve iOS olmak üzere üç farklı versiyonu bulunan YouTube Music’in abonelik ücreti deneme süresinin arından 13.99 TL.  


Spotify'dan 7 yıl sonra gelen YouTube Music aralıksız çalma özelliği ne işe yarıyor?Spotify'dan 7 yıl sonra gelen YouTube Music aralıksız çalma özelliği ne işe yarıyor?
2019'da en çok izlenen YouTube Müzik videoları2019'da en çok izlenen YouTube Müzik videoları

PAYLAŞ