Serge Hascoet Ubisoft ile yollarını ayırdı - Haberler - indir.com

Serge Hascoet Ubisoft ile yollarını ayırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde zor günlerden geçen Ubisoft oyun dünyasını şaşkına çeviren bir istifayla gündemde.

İirketin üst düzey isimlerine karşı yapılan cinsel istismar ve dolandırıcılık suçlamalarıyla büyük bir darbe alan Ubisoft’un bütün oyunlarından sorumlu olan isim Serge Hascoet istifa etti. Sadece görevden ayrılmakla kalmayıp şirketle tüm bağını koparan Hascoet’in istifası son dönemlerde yöneticilerinin adı skandallara karışan şirketi ve oyun dünyasını derinden sarstı.

Ubisoft, yeni oyunların tanıtılacağı Ubisoft, yeni oyunların tanıtılacağı "Ubisoft Forward"ı duyurdu

Ubisoft’un kreatif ekibinin lideri olan Hascoet bugüne dek şirketin çıkarmış olduğu büyün oyunlara hayat veren önde gelen isimlerden biriydi. Oyunlarından senaryoları, fantezi dünyası ve olay akışlarıyla yakından ilgilenen Hascoet’in görevinden istifa etmesi oyun dünyasında şirketin bundan sonra piyasaya süreceği oyunlara şüpheyle bakılmasına neden oldu.

Ubisoft'un en popüler 8 oyunu

Hascoet’in görevini geçici olarak şirketin kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Yves Guillemot devraldı.

Ancak Ubisoft’la ilişkisini tek kesen üst düzey yönetici Serge Hascoet de değil. Ubisoft’un Kanada stüdyosunun müdürü olan Yannis Mallat ve şirketin insan kaynakları bölümünden sorumlu olan Cecile Cornet de şirketteki görevlerinden istifa ettiler.

Oyun dünyasını sarsan bu olayı ele alan kreatif düşünce konusunda bir lider olarak görülen Serge Hascoet’in şirketten ayrılmasının, Ubisoft’a büyük etkileri olacağını düşünüyor. Şirketten ayrılan isimler bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, köklü değişimlerin ardından konuşan Ubisoft’un CEO’su Yves Guillemot şirkette olumlu gelişmelerin yaşanacağının sözünü verdi.

 


Assassin’s Creed Valhalla’nın tanıtımı Ubisoft’a rekor kırdıAssassin’s Creed Valhalla’nın tanıtımı Ubisoft’a rekor kırdı
Ubisoft yeni Battle Royale oyununu duyurduUbisoft yeni Battle Royale oyununu duyurdu

PAYLAŞ