SensorTower, Ocak 2021'in en başarılı mobil oyun ve uygulama yayımcılarını açıkladı - Haberler - indir.com

SensorTower, Ocak 2021'in en başarılı mobil oyun ve uygulama yayımcılarını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil platform ve uygulamalara dair istatistikler yayınlayan platform SensorTower şirketi, Ocak 2021 yılına ait en çok yüklenme alan yayıncıları açıkladı. Google, hem Google Play Store hem de App Store marketlerinde birinci olmayı başarırken, Facebook ise genel toplamda ikinci sırada bulundu. Daha öncesinde en çok indirilen mobil uygulamalar listesini açıklayan SensorTower şirketi, Ocak 2021 için yeni bir liste daha yayınlandı. Ancak yeni listede ocak ayında en çok indirilen oyunlar ve uygulamalar yerine en çok indirilen yayıncılar sıralandı. Yayıncılar arasınd Google, Play Store ve App Store’da birinci olurken, hemen arkasında Facebook yer aldı. Facebook genelde ise Google’ın arkasında ikinci oldu.

Ocak 2021’de en çok indirilen mobil yayıncılar

Facebook uzun metinleri okumak istemeyenler için sesli asistan ve düşünceleri eyleme geçirebilecek bir sensör geliştiriyorFacebook uzun metinleri okumak istemeyenler için sesli asistan ve düşünceleri eyleme geçirebilecek bir sensör geliştiriyor

SensorTower internet sitesinde yayınlanan rapora göre Google, Ocak 2021’de dünya genelinde 250 milyon yüklenme alarak ilk sırada yer almayı başardı. Sosyal medya devi Facebok ise 191 milyondan fazla yükleme ile Google’ın hemen ardında ikinci sırada yer aldı. Toplan indirilme noktasında Voodoo, AppLovin ve Crazy Labs ilk beş sırada yer alan diğer yayıncı isimler oldu. Ocak 2021 döneminde toplam indirmelerde Bytedance 8, Microsoft ise 9.sırada bulundu. Aralık 2020 dönemine göre ise ilk dört ismin değişmediği ancak Aralık ayında beşinci olan Azur Interactive Games’ın yer aldığını belirtelim. Ocak ayında ise 1 basamak daha gerilediği gözüküyor.

App Store indirmelerinde ise ilk beş sırad Google, Tencent, Facebook, Bytedance ve Voodoo yer alıyor. Play Store’da ise Google, Facebook, AppLovin, Voodoo ve Azur Interactive Games ilk beş sırada yer alıyor. Ayrıca App Store’da ilk 10’da yer alan Alibaba uygulaması da dikkat çekiyor. Ocak 2021 için söz konusu sıralama bu şekilde olurken, her ay için listenin güncellenmesi bekleniyor.


Samsung, yeni ISOCELL 108MP sensörünü tanıttıSamsung, yeni ISOCELL 108MP sensörünü tanıttı
iPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacakiPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak

PAYLAŞ