Samsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti - Haberler - indir.com

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee hayatını kaybetti. 9 Ocak 1942’de doğan deneyimli iş insanı, 1987 yılından 2008 yılına kadar Samsung Group’u yönetti ve başkanlık görevini üstlendi. 14 Ocak 2008 tarihinde ise savcılara, hakimlere ve politikacılara rüşvet verdiği iddiası ile gözaltına alınan Kun-hee mahkeme tarafından 98 milyon dolar ödemeye mahkum edildi ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 Aralık 2009’da dönemin Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak tarafından affedilen Lee’nin şansı yaver gitmedi. Söz konusu bu af kararının rüşvet karşılığında alındığı ortaya çıktı. Kun-hee, 24 Mart 2010 tarihinde Samsung’a geri döndü ve başkanlık görevini yeniden üstlendi.

Samsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildiSamsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildi

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee kimdir?

Lee Byung-chul’un üçüncü olarak dünyaya gelen Güney Koreli iş insanı, 1968 yılında Samsung şirketine katıldı. Babasının 1987 yılında vefat etmesi üzerine başkanlığı devralan Lee Kun-hee Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri arasındaydı.

2014 yılında kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı. Kun-hee, bu olaydan sonra oğlu Lee Jae-yong’un şirkette en güçlü yönetici olmasını sağladı. Kağıt üzerinde başkanlık görevini yürüten Lee Kun-hee, her istediğini oğluna yaptırıyordu. Kalp krizi geçirdiği günden bugüne kadar hastanede müşahede altında kalan 31 yıllık başkan, ardında yaklaşık 20 milyar dolar miras bıraktı. 12 yıl önce vergi ödememekten dolayı da suçlanan Kuh-hee, rüşvet fonu kurduğunu söylemişti. Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung'u dünyanın en başarılı şirketlerinden biri haline getiren yöneticinin vasiyeti hakkında henüz bilgi gelmedi. Bu durumun Samsung'u etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu.

 


Samsung Galaxy S21 ekranı düz tasarımlı olacakSamsung Galaxy S21 ekranı düz tasarımlı olacak
Samsung Galaxy Z Fold Lite geliyorSamsung Galaxy Z Fold Lite geliyor
Samsung, S21 Ultra modelinde kavisli ekran kullanacakSamsung, S21 Ultra modelinde kavisli ekran kullanacak

PAYLAŞ