Samsung pandemi nedeniyle 9 sene sonra 300 milyon barajını geçemedi - Haberler - indir.com

Samsung pandemi nedeniyle 9 sene sonra 300 milyon barajını geçemedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 21:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli bazı kaynaklara göre paylaşılan bazı raporlara göre Samsung’un akıllı telefon satışlarında yıllar sonrasında ilk kez 300 milyon adede ulaşamayacağı ifade ediliyor. Şirketin bu noktada üçüncü çeyrek sonu ile beraber 189 milyon adet seviyesinde akıllı telefon sevkiyatı yaptığı biliniyor. 2020 yılı içinde ise şirketlerin bu yıl yapmış olduğu telefon satışlarına yönelik detaylar da belli olmaya başladı. Güney Kore kaynaklı bazı haberlere göre ise sektörün lider isimlerinden olan Samsung, 9 yıl sonra bu yıl ilk defa 300 milyon satış seviyesinin altında kalacak.

International Data Corporation adlı istatistik şirketinin geçtiğimiz aylarda yayınlamış olduğu üçüncü çeyrek akıllı telefon raporlarında Samsung’un son çeyrekte 80.4 milyon akıllı telefon göndererek zirvede olduğunu belirtiyor. Şirketin yıl sonuna kadar ise 270 milyon sevkiyat seviyesine erişeceği tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy A72 hakkında yeni sızıntılarSamsung Galaxy A72 hakkında yeni sızıntılar

Samsung, uzun süre sonra 300 milyon altında kalabilir

Güney Koreli marka Samsung, 2020 yılının üçüncü çeyreğinin sonu ile beraber toplam 189 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptığını doğrulamıştı. Ancak içerisinde bulunduğumuz ve devam eden koronavirüs pandemisi sebebiyle ürünlerin aksaması, sevkiyat sorunları ve farklı tüketici alışkanlıkları ile beraber rakamların bu seviyede ilerlediği gözüküyor. Ayrıca giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerini genişletmek isteyen Samsung, yıl içinde 307 milyon adete erişmesi hedefliyor. 287 milyon adetin akıllı telefon geri kalanın ise tuşlu telefon olması bekleniyor. 287 milyon modelin 50 milyon adet olanı ise amiral gemisi cihaz olması bekleniyor.

Son çeyrek raporları henüz açıklanmış olmazken, şirketleri kaç adet telefon satışı gerçekleştireceği henüz belli olmuş değil. 2020 yılının sona ermesi ile beraber raporların biraz daha netleşmesi bekleniyor. Bu noktada bakalım şirket 300 milyon seviyesini aşabilecek mi göreceğiz.


Samsung Galaxy Buds Pro'nun fiyatı ve tüm özellikleri ortaya çıktıSamsung Galaxy Buds Pro'nun fiyatı ve tüm özellikleri ortaya çıktı
Samsung'un kayıp cihaz bulucu Smarthings uygulaması ortaya çıktıSamsung'un kayıp cihaz bulucu Smarthings uygulaması ortaya çıktı

PAYLAŞ