Samsung mobil işlemci pazarında üçüncü sıraya yükseldi - Haberler - indir.com

Samsung mobil işlemci pazarında üçüncü sıraya yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, başarısını mobil işlemci pazarında da göstererek Apple'ın önüne geçmeye başladı. Konuyla ilgili olarak yayınlanan raporlara göre şirket tarafından üretilen Exynos işlemciler, artık yonga seti pazarının üçüncü sırasında yer alıyor. Birçok Samsung kullanıcısı, şirketin akıllı cep telefonları, televizyonları ya da ev aletleri ile tanınırlar. Fakat Güney Koreli şirket, ekran panelleri, bellek yongaları, kamera sensörleri ve buna ek olarak mobil işlemciler de içerisinde olmak üzere birçok elektronik bileşen üreterek bu sektörde adından söz ettirecek başarılar elde ediyor. 

Samsung başarısını artırarak ilerliyor

Güney Koreli teknoloji devi yaptığı başarılı işler ile beraber pazar payını büyütmeye yönelik hareket ediyor. Research araştırma şirketi tarafından yayınlanan rapora göre Güney Koreli şirket, mobil işlemci pazarında da etkili olarak Apple'ı geride bırakmayı başardı. Samsung güçlü çalışmaları ile beraber mobil işlemci pazarındaki payını yüzde 14.1'e çıkardı. Apple'ın ise mobil işlemci pazarındaki payı 13.1'dir. Buradaki önemli detay, Apple ürettiği bu ürünleri sadece kendi bünyesinde üretilen ürünlerde kullanıyor. Exynos adlı işlemciler ise sadece  Samsung cihazlarda değil aynı zamanda Meizu ve Vivo markalı akıllı cep telefonlarda da kullanılıyor. 

Samsung Galaxy Note 20 konsepti ortaya çıktıSamsung Galaxy Note 20 konsepti ortaya çıktı

Mobil işlemci pazarındaki ilk iki sırada Qualcomm ve MediaTek şirketlerinin yer aldığının altını da çizmek gerekiyor. Bu şirketleri pazar payı ise sırasıyla yüzde 33.4 ve yüzde 24.6 oranındadır. Bu pazarda Huawei ise HiSilicon, Kirin işlemcileriyle beşincilik koltuğunda yer alıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen raporda Huawei 'nin pazar payına yer verilmediğini de belirtmek gerekiyor. 

Samsung tarafından üretilen ve amiral gemisi nitelikli olan Galaxy S'den, Galaxy J'nin ve bu serinin giriş seviyesi modellerine kadar birçok cihazında kendi tek çipli Exynos çiplerini kullandığının altını çizmek gerekiyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda teknoloji şirketi son zamanlarda, giriş seviyesi modellerinde 5G desteği için MediaTek yongalarını kullanmaya başlamıştır.


Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M21 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M21 özellikleri ve fiyatı
Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A41 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A41 özellikleri ve fiyatı
Samsung, One UI 2.5 arayüzü için çalışmalara başladıSamsung, One UI 2.5 arayüzü için çalışmalara başladı

PAYLAŞ