Samsung’un en efsane modellerinden birisi olan Samsung Galaxy Note 8 bilinmeyen özelliklerini aktarıyoruz. İşte detaylar.

Samsung’un Infinity Dsiplay olarak adlandırdığı çerçevesiz ekranıyla göz kamaştıran Galaxy Note 8, birçok akıllı telefon kullanıcılarını etkilemeyi başardı. Yüksek çözünürlüğe sahip olan Note 8, bu zamana kadar tam bir tanıtımı yapılmadı. Bu sebepten ötürü bugün size Note 8’in tanıtımını yapacağım.

Samsung Galaxy Note 8 WiFi Sorunu ve Çözümü

İşte Samsung Galaxy Note 8 bilinmeyen özellikleri

1-Home tuşunu ezberleyin

Titreşim geri bildirimi veren sanal home tuşuna sahip olan Samsung Galaxy Note 8, navigasyon tuşuna sahip. Ayrıca son açık uygulamaları görüntülemek, geri gelmek ve ana ekrana gitmek için kullandığınız navigasyon çubuklarını sabit tutabildiğiniz gibi gizleme şansına da sahipsiniz. Ayrıca herhangi bir uygulamaya girdiğinizde ana ekrana dönmek için veya cihazın kilidini açarken ana ekrana basmanız gerektiğinde -ekranın aşağısından çekme hareketiyle – navigasyon çubuğunu görünür yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

2-Uygulama tuşu

Uygulama çekmecesi için adanmış bir buton yer almayan Samsung Experience arayüzünde, onun yerine ana ekranda yukarı kaydırma hareketiyle telefonunuzda yüklü tüm uygulamalara ulaşabiliyorsunuz.

3-Ön ayarlı ses

Aslında bu özellik uzun zamandan beri var ama kimse farkında değil. Galaxy S7’den bu yana ön ayarlı ses butonu, ayarlar – Ses ve Titreşim – Ses Kalitesi ve Efektler – Sesi Kişiselleştirme altında bulunan Adapt Sound, kulağınızın frekans hassasiyetini bulmanıza yardımcı oluyor ve sonrasında telefonun genel Ekolayzer ayarlarını profil çerçevesinde ayarlıyor.

4- Note 8’in cetvel ve el feneri özelliği

Edge ekran özelliği ile karşımıza çıkan Note 8, özelleştirilebilir olarak karşımıza çıkıyor. Ayarlar – Ekran – Edge Ekranı menüsü altından açıp kapatabildiğiniz ve boyut, şeffaflık, konum, titreşim ayarlarını dilediğinizce yapabildiğiniz Edge ekranına istediğinizi seçebiliyorsunuz. sık kullandığınız uygulamalara, hatırlatıcıdan hızlı araçlara, hava durumundan müziğe, takviminizden cihaz bakımına istemediğiniz kadar seçenek bulunduran Note 8, dilediğinizi kullanıma sunuyor. Büyük ekrana sahip olan Note 8, bu özelliği sayesinde cetvele dönüştürme, telefonunuzu ışık hassasiyet kontrolü sunan ve acil durumlar için yanıp sönme fonksiyonuna sahip bir el feneri olarak kullanma şansına bile sahipsiniz.

5-Navigasyon çubuğu gizleme

Şayet Galaxy Note 8’in 18.5:9 Super AMOLED ekranının keyfini sürmek istiyorsanız yapmanız gereken şey navigasyon çubuğunu gizlemek. Yapmanız gereken şey ise çok basit; Ayarlar – Ekran – Navigasyon Çubuğu” menüsü altından “Görüntüle ve gizle tuşu”nu açık konuma getirdiğinizde navigasyon çubuğunun sol tarafına bir nokta eklendiğini göreceksiniz. Noktaya çift dokunduğunuzda navigasyon çubuğu gizlenmiş oluyor.

6-Aynı ekran modunda kalma

Şayet sizde Samsung kullanıcıysanız ekranın renk aralığını, doygunluğunu ve netliğini otomatik olarak optimize etmek için AMOLED sinema, AMOLED foto, Temel, Uyarlanabilir Ekran gibi farklı ekran modu seçenekleri sunduğunu, ekran renk dengesini sıcak soğuk olarak ayarlamanıza hatta kırmızı, yeşil ve mavi dengesini ayarlamanıza izin veren gelişmiş seçenekler verdiğini de biliyorsunuzdur. Ekran modunuzu dilediğniz gibi ayarlayabilirsiniz. Şayet ekranı ayarladığınız modda kalmasını istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit; Ayarlar – Gelişmiş Özellikler – Video Geliştirici’yi kapalı konuma getirin.

7- Always On Display’e Widget’lar Ekleyin

Saati, takvimi, bildirimleri her daim görmemizi sağlayan Always on Display kısa adıyla AOD, ekranda kaydırarak müzik çaları da kontrol edebildiğinizi, yaklaşan etkinliklerinize de bakabildiğinizi hatırlatmak isterim. Ayarlar – Kilit Ekranı ve Güvenlik sayfasına gidiyorsunuz. “Kilit Ekranı ve Always On Display” altında Bilgi ve FaceWidgets’a ardından FaceWidgets‘a dokunuyorsunuz. Burada kilit ekran ve AOD’de görebileceğiniz widget’ların listesini çıkıyor.

8- Favorilerinizi sabitleyin

oldukça güçlü bir donanıma sahip olduğundan son açık uygulamaları kapatma gereksinimi duymayacağınız Galaxy Note 8, favori uygulamalarınızı kilitleyerek sabitleyebilir, tümünü kapat dediğinizde sık kullandığınız uygulamaların arka planda çalışmasını sürdürmesini sağlayabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 8 bilinmeyen özellikleri telefonda işinizi kolaylaştıracaktır. Peki, sizin keşfettikleriniz neler? Bizimle paylaşın.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir