Samsung 6G Çalışmalarını Başlattı - Haberler - indir.com

Samsung 6G Çalışmalarını Başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Kore'nin ileri gelen teknoloji şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkan Samsung, gelecek yıllarda da başarılı bir çizgide ilerleme arzusunu devam ettirmek için çeşitli planlar üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda şirket 6G teknolojisi üzerinde de çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Akıllı cihaz üret,mi konusunda önemli bir noktada yer alan Samsung, elde ettiği başarıyı devam ettirmeyi düşünüyor. Şöyle ki söz konusu bu şirket 6G ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Samsung'un altıncı nesil mobil ağlar ve sistem çipleri de dahil olmak üzere gelecek yıllar içerisinde yer alması beklenen ortaklarına yatırım yapılacağı ifade edilerek gelecek on içerisindeki planlarının ise şimdiden yapıldığının sinyallerini verdi. 

Samsung, 6G teknolojisine yöneldi

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 6G teknolojisine yönünü dönerek çeşitli çalışmalara başladı. ABD Başkanı Donald Trump, Şubat ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin 6G teknolojisini mümkün olan en kısa süre içerisinde uygulamaya koymaları konusunda çağrıda bulundu. Şu an kullanımda olan 5G ağları 4G LTE'den 10 kat daha hızlı veri sağlayacak ve yeni teknolojik sektörlerin kendinizi daha hızlı bir şekilde geliştirmesini sağlayacak. Şu an kullanımda olsa da üzerinde çalışmaların devam ettiği 5G ile ilgili çalışmalar sürdürülürken teknoloji devi Samsung, 6G teknolojisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak dikkatleri üzerine topladı. 

Android Pie Samsung Galaxy J7 Ailesi İçin Yayınlanmaya BaşladıAndroid Pie Samsung Galaxy J7 Ailesi İçin Yayınlanmaya Başladı

Samsung Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, bugün, diğer Samsung yetkililerine 6G, blog zinciri teknolojisi ve aynı zamanda yapay zeka ile ilgili bir e-posta gönderme işlemi yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu bu e-postanın içerisinde 6G teknolojileri üzerine yoğunlaşmak için özel sermaye şirketleri ile beraber bir ortaklık geliştirme konusu yer alıyordu. Şubat ayı içerisinde Samsung şirketinin telekomünikasyon ağı ve aynı zamanda ağ donanımları konusunda en büyük tedarikçi Huawei şirketi olsa da son ABD yasağının ardından gerekli donanımları elde edemeyen Huawei'nin bu sektör içerisinde uzun ömürlü olarak varlığını sürdüremeyeceği de akla gelen şüpheler arasında.  

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, Güney Koreli telnoloji devinin belirlemiş olduğu, hızla değişen küresel bir iş ortamı içerisinde yer alması nedeniyle söz konusu bu altıncı nesil mobil ağlar ve aynı zamanda sistem çipleri de içerisinde olmak üzere gelecek yıllardaki çalışma ortaklarına yatırım yapılacağı söylendi. Konu ile ilgili Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre ise, Blockhain ve 6G gibi son nesil teknolojik ürünleri geliştirmek, hızla değişen küresel iş ortamlarına ayak uydurmak ve teknoloji sektöründe rakiplerinin gerisinde belli başlı teknoloji şirketleri için oldukça önemlidir. Fakat bunu yapabilmek için de yeniliklerin beraberinde gelecek yeni zorlukları ve yapısal değişiklikleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. 

Yapılan açıklamalarda Lee bu konuyla ilgili şunları dile getirdi; "Geçmiş başarılarımızı koruma kapasitemizin ötesine geçerek yeni temeller oluşturmak amacıyla kendimize meydan okumalıyız." Lee çok önceden, 6G teknoloji potansiyelini ilk olarak Nisan ayında Güney Kore'de tanıtılan 5G altyapısı esnasında 6G ile ilgili potansiyel girişimlerden bahsetti. 

 


Samsung Galaxy M40 Özellikleriyle Birlikte Tanıtıldı!Samsung Galaxy M40 Özellikleriyle Birlikte Tanıtıldı!
Samsung Galaxy A10E TanıtıldıSamsung Galaxy A10E Tanıtıldı
Samsung Galaxy Note 10 Pro Kılıfı SızdırıldıSamsung Galaxy Note 10 Pro Kılıfı Sızdırıldı

PAYLAŞ