Samsung 600 Megapiksel kameralı telefon üretecek! - Haberler - indir.com

Samsung 600 Megapiksel kameralı telefon üretecek!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 16:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un 600 megapiksel kameralı telefonlar adlı yeni bir akıllı cep telefonu kategorisinin sinyalleri verildi. Bunun üzerine şirketin yapmış olduğu bir açıklama da ortalığı karıştırdı.Bu bağlamda ise Samsung, kamera sensörü konusunda adeta bir devrim yaratmaya hazırlanıyor. 

Samsung 600 Megapiksel kameralı telefonlarla ilgili açıklama

Ultra yüksek çözünürlük özelliğine sahip olacak olan bu kameralar konusunda en otoriter şirketlerin başında gelen Samsung, geçtiğimiz yıl akıllı cep telefonlar için "64 megapiksel kamera sensörü modülü" adlı projesinin bilgisini vermişti. Hatırlamak gerekirse hemen bu projeden sonra ise "108 Megapiksel kamera sensörü modülleri" adlı bir başka projeye daha duyurulmuştu. Söz konusu bu iki projeyi de başarılı bir şekilde hayata geçiren şirket, 108 megapiksel olan kamera sensörlerini Galaxy S20 Ultrave Galaxy S20 Ultra 5G modellerinde kullanıyor. Samsung adeta bu alanda tek olmayı planlıyor. Bu konulardan yola çıkarak kendisinin görüntü sensörleri ile ilgili daha büyük planların olduğunu görmek de mümkün hale geliyor. 

Hangi Samsung cihazları Android 10 desteğine sahip?Hangi Samsung cihazları Android 10 desteğine sahip?

System LSI Business bünyesinde yer alan Sensor Business Team adlı takım lideri olan Yongin Park, 600 megapiksel kameralı telefonlar için umutlu. Kariyer sahibi yönetici, insan gözlerinin yaklaşık olarak 500 megapiksel çözünürlüğe kadar iyi görebildiğini dile getirdi. Piyasada olan birçok DSLR altyapı fotoğraf makinelerinde ve güçlü olan akıllı cep telefonlarında 40 Megapiksel ve 12 Megapiksel sensörlerin kullanıldığı bilinen bir durumdur. Samsung bu durumu da değerlendirerek bu alanda da etkin olmak istiyor. Şöyle ki çözünürlük ve piksel boyutu arasında bir denge kurmak pek de kolay değildir. Güney Koreli şirket ise bu konuda piksel teknolojisinde de devrime imza atmayı amaçlıyor. Şirket 64 Megapiksel olan sensörlerin 2×2 piksel teknolojisini kullanırken, kendisinin 108 Megapiksel olan sensörleri ışık emilimini artırmak ve düşük ışık koşullarıyla ilgili sorunları azaltmak için 3×3 piksel teknolojisini kullanıyor. Yongin Park, şirketin resmi internet sitesi aracılığıyla yapmış olduğu açıklamayla beraber akıllı otomobillere ve diğer akıllı hava araçlarına da el atmış gibi görünüyor. Park'ın değerlendirmesine göre bu proje, 2020 yılı boyunca devam edecek. Hatta öyle ki akıllı telefonlar dışında farklı alanlar içerisinde de çok faydalı olacak. 

600 Megapiksel telefon modelleri Samsung’un yıldızı olabilir

Yaptığı çalışmalar sonucunda Park, mevcut olan çoğu kameraların sadece insan gözüyle görülebilen görüntüler (450nm ile 750nm arasındaki dalga boyları) elde edebildiğini belirtti. Kendisine göre ultraviyole ışığını ve kızılötesi dalgaları algılayabilen görüntü sensörleri, tarım ve tıp dahil olmak üzere daha birçok alanda yaygın olarak kullanılabilir. Ultraviyole ışık algısına sahip olan görüntü sensörleri, cilt kanserini teşhis etmek için kullanılabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda kızılötesi kamera sensörleri ise kalite kontrollerinde de faydalı olabilir. Buradan hareketle Samsung'un çok geniş kapsamlı bir projeye imza atmak üzere olduğunu da belirtmek gerekiyor. 600 Megapiksel kamera kategorisini oluşturmayı dört gözle bekleyen Samsung, şimdiden birçok kişiyi heyecanlandırdı. Bu konu hakkında henüz başka bir açıklama bulunmuyor.

 


Samsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımıSamsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımı
Samsung Galaxy Fold 2'de S Pen olmayabilirSamsung Galaxy Fold 2'de S Pen olmayabilir
Samsung Samsung "S Voice" desteğine son veriyor

PAYLAŞ