Sahibinden.com 4,8 Milyar Dolara Satılabilir - Haberler - indir.com

Sahibinden.com 4,8 Milyar Dolara Satılabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 12:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarının içerisinde lider konumda olan Sahibinden.com için inanılmaz bir iddia geldi. İngiliz Marks & Mann şirketi, milyonlarca kullanıcısı olan internet sitesine 4,8 milyar dolar teklif ettiği iddia edildi. Peki sahibinden.com gerçekten İngiliz şirkete satılacak mı?

Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!

Sahibinden.com Android Uygulaması YenilendiSahibinden.com Android Uygulaması Yenilendi

Sahibinden.com 4,8 Milyar Dolara Satılabilir

Yaklaşık olarak 100 yıldır emlak sektöründe olan ve dünyanın en büyük şirketleri arasında gösterilen İngiliz Marks & Mann şirketi, Sahibinden.com'u satın almak için 4,8 milyar dolar teklif etti. Bir süredir iki şirket arasında görüşmelerin devam ettiği bildirilirken, Marks & Mann tam tamına 4,8 milyar dolarlık bir teklif ile Sahibinden.com'u satın almak istiyor. Ülkemizin ilk emlak siteleri arasında olan Sahibinden.com, 2000 yılında hizmet vermeye başladı ve günümüzde birçok alanda ürünler ve yapılar bulunduruyor. 

Sahibinden.com içerisinde vasıta, yedek parça ve ikinci el ürünler yer alıyor. 2018 yılında 44 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren ve alanında ne kadar büyük olduğunu kanıtlayan Sahibinden.com, gelen iddialar doğruysa 4,8 milyar dolar karşılığında İngiliz şirkete satılabilir. Sahibinden.com'da toplam ilan görüntülenme sayısı geçen yıl 25 milyarı aşarken kullanıcılar birbirine 220 milyon mesaj gönderdi.  Ayrıca sitenin 2018 yılında kullanıcı oranı yüzde 26 arttı ve sitenin mobil uygulaması Apple Store'da en fazla indirilen ücretsiz uygulamalar arasında yer aldı.

Bugüne kadar Türkiye'nin en büyük internet sitesi satışı Yemeksepeti.com'a aitti. Bu internet sitesi 2015 yılında tam 589 milyon dolara satıldı. Sahibinden.com'un da 4,8 milyar dolara satılması, Türkiye'nin en büyük internet sitesi satışı unvanını Sahibinden.com'a kazandırabilir.


İlgili uygulamalar
Sahibinden.com'daki İlanlarda Pokemon RüzgarıSahibinden.com'daki İlanlarda Pokemon Rüzgarı
Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması BaşlatıldıSahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı
Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!

PAYLAŞ