Riot Games’in yeni Ülke Müdürü Erdinç İyikul oldu - Haberler - indir.com

Riot Games’in yeni Ülke Müdürü Erdinç İyikul oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Riot Games Türkiye Ofisi’nin Ülke Müdürlüğü görevine Erdinç İyikul getirildi. Şimdiye kadar onlarca oyun geliştiren ve oyuncular tarafından da beğeni kazanan Riot Games, Türkiye ofisi için yeni bir görevlendirme yaptı. 2012 yılından bugüne kadar Riot Games'in Türkiye ofisinde farklı konumlarda görev alan İyikul, çocukluğundan bu yana sıkı bir oyuncu olarak uzun yıllardır dijital oyun sektörünün içinde yer alıyor. 

Sıkı bir oyunculuktan, Riot Games Türkiye’nin Ülke Müdürlüğü’ne uzanan serüven

Çocukluğundan beri oyun dünyasının içinde yer alan Erdinç İyikul profesyonel anlamda yaklaşık olarak 14 senedir oyun sektörünün içerisinde yer alarak adından söz ettiriyor. Kariyer hayatına Nintendo'nun Türkiye ofisinde yer alarak başlayan İyikul, bu şirkette yaklaşık 1 yıl boyunca Ürün Müdü olarak görev yaptı. Bu görevin ardından ise Türkiye’nin ilk video odaklı oyun sitesini kurarak, oyun dünyasından son videolar ve incelemelerin yer aldığı farklı bir yapıyı Türk oyun severlerle buluşturdu. 5 sene sitenin genel yayın yönetmenliğini yapan Erdinç İyikul, 2012 yılında Riot Games bünyesine girdi ve çalışmalarına buradan devam etti. Riot Games Türkiye’nin iletişim, strateji ve pazarlama departmanlarından sorumlu kişi olarak ülkemizde oyun ve espor sektörlerinin gelişmesi noktasında önemli işlere imza attı. 2019 yılında şirketteki görevine "Riot Games Türkiye Direktörü" olarak devam eden Erdinç İyikul, ülke müdürlüğü görevini Riot Games’in Amerika ofisine Global Pazarlama ve Yayin Operasyonu başına atanan Onur Tamer’den devraldı.

LoL yapımcısı Riot Games yeni oyununu duyurdu!LoL yapımcısı Riot Games yeni oyununu duyurdu!

Nisan ayı itibariyle yeni görevine başlayan Erdinç İyikul heyecanını şu sözlerle paylaştı; "TFT mobilin çıktığı, LoR lansmanının yaklaştığı, VALORANT için kapalı beta sürecinin başladığı ve daha birçok heyecan dolu projenin yer aldığı bir dönemde bu görevi almak gurur verici. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizdeki oyunculara en iyi oyun deneyimlerini yaşatabilmek için Riot Games Türkiye ekibi olarak büyük bir heves ve tutkuyla çalışmaya devam edeceğiz."


Riot Games'ten Yeni Bir Oyun: ValorantRiot Games'ten Yeni Bir Oyun: Valorant
Riot Games'in ilk mobil oyunu hazır: Teamfight TacticsRiot Games'in ilk mobil oyunu hazır: Teamfight Tactics
Riot Games'in yeni mobil oyunu Legends of Runeterra nasıl indilir?Riot Games'in yeni mobil oyunu Legends of Runeterra nasıl indilir?

PAYLAŞ