Ren Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladı - Haberler - indir.com

Ren Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 11:19:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Huawei, yapmış olduğu ABD açıklaması ile dikkatleri yeniden üzerine çekti. Bilindiği üzere yakın zaman önce bir anlaşmaya imza atılmıştı. Fakat bu anlaşmanın ardından yeni bir açıklama daha yapıldı. 

Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, ABD ile Çin arasında yaşanan gerilimin faturasının Huawei'ye çıkartıldığını, atom bombasına kıyasla yapay zeka sistemlerinden daha fazla korktuklarını belirtiyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın mayıs ayından itibaren Huawei ve ABD arasında büyük bir kriz yaşanıyor. ABD tarafından uygulanan ambargo ve yasaklar ile birlikte ülke sınırları içinde Huawei'nin teknoloji gücünü kırmayı hedefleyen Trump yönetimi, aldığı kararlar neticesinde gerilimin daha da tırmanmasına sebebiyet vermişti.

Huawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecekHuawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecek

Huawei ABD açıklaması ile gündeme geri geldi

Yaşanan bu gerilimin son perdesine gelindiğinin sinyallerini veren baş aktörler, kullanıcıları rahatlatacak mı? Bu sorunun cevabının verilebilmesi zor olsa da  Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Zhengfei, Salı günü Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir panelde yapmış olduğu açıklamalarda ekibine duyduğu güveni, daha güçlü atılımlar yapacaklarını ve yaşanan savaştan en az hasarla çıkacaklarını belirtti. 

Bloomberg'te yer alan habere göre, ABD hükümetinin geçen süreç içerisinde şirket için daha da katı sınırlar çizildiğini bildirdi. Bunun nedeni Trump yönetiminin, , İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine 5G konusunda baskı yapmasıyla daha da görünür hale geldi. 5G altyapısının yatırımlarını yapan ülkelerin Huawei ekipmanlarını 5G ağlarından uzak tutmak için baskı yapan ABD, birçok noktada Huawei’nin fişini çekmek istiyor.

ABD’nin kara listesine girmesi Huawei’yi pek etkilemedi

ABD'ye göre, Huawei 5G altyapısını kurarsa, ülkelerin milli güvenlikleri büyük bir şekilde sarsıntıya uğrayacak. Söz konusu iddialara katıldığı Dünya Ekonomik Forumu’nda cevap veren Huawei CEO’su, yapay zeka gibi akıllı sistemlere duyulan korku, yıllar önce yaşanan atom enerjisine bağlı korkuları hatırlatıyor dedi. Yıllar içinde gelişen teknoloji ile değişen algıya değinen Zhengfei, yapay zekanın atom bombası kadar korkulacak bir şey olmadığının altını çizdi.

Panelde konuşmacı olarak görev alan Ren, ABD'nin kara listesine girdiklerinden itibaren Huawei için işlerin beklendiği gibi kötü gitmediğini söyledi. Söz konusu yaptırımlardan şirketin çok da zarar almadığını söyleyen CEO, genel anlamda zorlukları aştıklarını belirtti. Bu konuya dair, üst düzey bir Huawei yöneticisi ise Huawei’nin aralık ayında, 2019’un satış gelirlerinin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 18 büyüdüğünü söyledi, ancak 2020’nin daha zor olabileceği de kabul ediliyor.


Huawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktı

PAYLAŞ