Aşağıda Xiaomi Redmi Note 10’unuzu hızlı önyükleme ve kurtarma moduna nasıl açacağınızı öğreneceksiniz. Özel ROM’lar ve özel yapılar kurmayı seven uzman bir kullanıcıysanız, büyük olasılıkla telefonunuzu en az bir kez kurtarma moduna almışsınızdır. Yepyeni bir Xiaomi Redmi Note 10 aldıysanız, nasıl yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz.

Aşağıda Fastboot, kurtarma ve Xiaomi Redmi Note 10’unuzda bunlara nasıl erişebileceğiniz hakkında ayrıntılara gireceğiz.

Redmi Note 10’da Fastboot ve Kurtarma Moduna Nasıl Girilir

Fastboot nedir?

Fastboot, telefonun işletim sisteminden bağımsız bir moddur. Tüm işletim sistemini yüklemeden erişilebilir. Fastboot, verilerin telefonun dahili deposuna yazılmasına olanak tanır. Bu veriler özel bir ROM, özel bir çekirdek veya bir kurtarma olabilir. Ayrıca yukarıda bahsedilen tüm özelliklerden yararlanmanın tek yolu telefonun bootloader kilidini açmaktır. Xiaomi telefonları, fastboot yoluyla kolayca açılabilen kilitli bir önyükleyici ile birlikte gelir.

Kurtarma modu nedir?

Kurtarma modu, tüm Android telefonların önemli bir parçasıdır. Kullanıcıların tüm işletim sistemini başlatmak zorunda kalmadan bir dizi işleve erişmelerini sağlayan bağımsız bir yazılım parçasıdır. Bu, özellikle telefonun bellenimi veya işletim sistemi bozuksa çok kullanışlı bir özelliktir.

Fiziksel tuşları kullanarak Fastboot ve Recovery Moduna girin

Yöntem, Xiaomi Redmi Note 10’un fiziksel düğmelerini içeriyor. Bunu gerçekleştirmek kolaydır ve işler ters gidemez.

  1. Güç düğmesini basılı tutun. Üzerine dokunun kapatıp sizin Xiaomi redmi 10 kapatmak için.
  2. Telefon kapandığında, iki seçeneğiniz vardır:
    • Kurtarma moduna girmek için ses açma ve güç tuşlarını aynı anda basılı tutun .
    • Fastboot moduna girmek için ses kısma ve güç tuşlarını aynı anda basılı tutun .

Telefonunuzda hızlı başlatma ve kurtarmaya erişmenin ilk yolu budur. Herhangi bir nedenle bu yöntem de işe yaramazsa, ikincisini takip edin.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir