Raspberry Pi 4 Özellikleri ve Fiyatıyla Birlikte Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Raspberry Pi 4 Özellikleri ve Fiyatıyla Birlikte Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-24 15:52:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özelleştirilebilir olması ve kredi kartı kadar boyutu ile dikkat çeken mini bilgisayar Raspberry Pi için yeni güncelleme geldi ve yeni model tanıtıldı. Çeşitli amaçlara hitap eden Raspberry Pi bu yıl ile beraber güncellendi. Son olarak geçtiğimiz yılın Mart ayında tanıtılan Raspberry Pi 3 model B+ cihazı sonrasında şimdi ise Raspberry Pi 4 tanıtıldı. Tasarım noktasında Pi 3 Model B+ ile oldukça benzer olan bu yeni mini bilgisayarın özelliklerine bakacak olursak, Cortex-A72 mimarisinin kullanıldığını görüyoruz. 1.5 GHz hızda çalışan bu işlemci dört çekirdekli yapıya sahip durumda. Ayrıca Pi 4 bu işlemci sayesinde H.265 donanım kod çözme özelliğine de sahip durumda.

Raspberry Pi 4 Tanıtıldı

5 Dolarlık Mikro Bilgisayar: Rasperry Pi Zero5 Dolarlık Mikro Bilgisayar: Rasperry Pi Zero

Raspberry serisi cihazlar uzun zamandır 512 MB yada 1 GB RAM belleği ile geliyordu. Bellek ihtiyacı bulunan kullanıcılar için Raspberry Pi 4’ün artık 1 GB, 2 GB ve 4 GB olarak üç farklı bellek kapasiteli versiyonu bulunacak. Diğer yandan bu yeni modelde artık LPDDR2’den LPDDR4 teknolojisine geçiş yapılmış durumda. Raspberry 4, Bluetooth 5.0 desteğinin yanı sıra Ethernet portu ile beraber geliyor. Ayrıca modelde iki adet USB 2.0 ve USB 3.0 portu bulunuyor. Diğer yandan görüntü çıkışı noktasında ise 4K / 60 FPS destek verebiliyor. Bu mini bilgisayar bir televizyon veya ekrana bağlandığında ise medya cihazı olarak görev görebiliyor. Diğer yandan aynı anda iki tane 4K ekran desteklediğini de belirtelim.

Kullanıcı verileri ve işletim sistemi hafıza kartında tutulan 40 iğneli GPIO bağlantısına sahip olan Raspberry Pi 4 fiyatı 35 dolar olarak belirlenmiş durumda. 2 GB RAM’li versiyon 45 dolar ve 4 GB RAM’e sahip model ise 55 dolar fiyat etiketinde satışta olacak.  


Android Telefonlardan Bilgisayara Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?Android Telefonlardan Bilgisayara Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?
MSI'dan Dünyanın İlk Kavisli Oyuncu BilgisayarıMSI'dan Dünyanın İlk Kavisli Oyuncu Bilgisayarı

PAYLAŞ