Rakipleri dalga geçmişti! WhatsApp dosya transfer limiti artırıldı! - Haberler - indir.com

Rakipleri dalga geçmişti! WhatsApp dosya transfer limiti artırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 20:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hala geliştirilmeye ve yeni özellikler kazandırılmaya devam ediliyor. WhatsApp uygulamasında bildiğiniz üzere dosya göndermek istediğiniz zaman maksimum olarak 16 MB bir boyuta izin veriliyordu. Bu rakam günlük kullanımlarda yeterli gibi gözükse de yine de oldukça düşük kalıyordu. Zaten servis üzerinden video veya fotoğraf göndermek istediğiniz zaman bu içerik işlenerek boyut küçültüldüğü için herhangi bir sorun teşkil etmiyordu. Ancak bu rakam sonunda yetersiz görüldü ve kullanıcıların beklediği boyut yükselişi yapılarak maksimum dosya limiti 100 MB seviyesine yükseltildi.

WhatsApp Dosya Gönderme Limit Yükseltildi

WhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellikWhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellik

Kullanıcılar e-posta ile bir dosya göndermek yerine daha pratik olan WhatsApp’ı kullanmak istiyorlardı. Nihayet beklenen gerçekleşti ve dosya limitleri artırılmış oldu. Ancak WhatsApp’ın bu hamlesi ile beraber en büyük rakiplerden olan Telegram bu durum ile dalga geçti. Bu noktada Telegram sosyal medya paylaşımına göre  “Bir dosya göndermeniz gerekiyor, ancak diğer mesajlaşma programları için büyük mü? 1.5 GB’a kadar dosya gönderebileceğiniz Telegram ile sorunu çözebilirsiniz.” Şeklinde bir içerik paylaşıldı.

Bu noktada WhatsApp üzerinden maksimum olarak artık 100 MB dosya gönderilebilecekken, Telegram ile ise bu rakam 1.5 GB’a kadar çıkabiliyor. Bu sayede daha çok büyük video dosyalarını telegram ile göndermek daha basit bir hal alıyor diyebiliriz. Geliştirilmeye devam edilen WhatsApp için daha ne gibi özellikler gelecek yakında göreceğiz.


WhatsApp'a yakın zamanda gelmesini beklenen 3 özellikWhatsApp'a yakın zamanda gelmesini beklenen 3 özellik
WhatsApp, oldukça can sıkan bir güvenlik açığıyla gündemdeWhatsApp, oldukça can sıkan bir güvenlik açığıyla gündemde

PAYLAŞ