Qualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon oldu - Haberler - indir.com

Qualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-07 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler mobil işlemci üreticisi olan Qualcomm tarafından bugün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı ile beraber şirketin CEO koltuğuna geçecek olan yeni ismi belli oldu. Steve Mollenkopf’dan koltuğu teslim alacak yeni kişinin Cristiano Amon olmasına karar verildi. Akıllı telefon pazarına sunduğu işlemciler ile yüksek performanslar sunan Qualcomm, yeni bir devire hazırlanıyor. Öyle ki 26 yıllık CEO görevinde olan Steve Mollenkopf, emekliye ayrılıyor ve yerine ise CEO pozisyonunda bir başka isim geçmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamada Qualcomm yönetim toplantısı ile CEO koltuğunu devir alacak ismin Cristiano Amon olduğu resmi olarak duyuruldu.

Yeni CEO, 30 Haziran’da geçiyor

Qualcomm telefon üreteceğine dair iddialar hakkında resmi açıklama yaptıQualcomm telefon üreteceğine dair iddialar hakkında resmi açıklama yaptı

Böyle büyük şirketlerin yönetim kurulundaki değişimleri anlık olarak olmuyor. Amon ise söz konusu bu görevi 30 Haziran 2021 tarihinde devralacak. O günden itibaren ise eski CEO, Mollenkopf, şirkete danışmanlık hizmeti sunmaya devam edecek. Bu sayede geçişte sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş olacak. 52 yaşındaki Mollenkopf, Mart 2014 tarihinde şirket CEO’luğuna geçmişti. Kariyerine mühendis olarak başlayan Mollenkopf, daha çok Qualcomm’un stratejisini ve teknoloji yolunu belirlemekle sorunluydu. Şirketin mobil işlemci alanında önde gelmesinde büyük payı olan isimlerinden birisi diyebiliriz.

Mollenkopf’un liderliğinde yapılan hamleler ile akıllı telefonların herkesin erişilebilir cihazlar olduğu belirtilirken, Qualcomm’un ise 3G, 4G ve 5G alanında lider olmasında büyük bir rol ounadı. Teknoloji pazarının önemli yöneticilerinden birisi olmayı başarırken, diğer yandan nesnelerin interneti ve otomotiv gibi alanlarda da önemli başarılara imza attı. Cristiano Amon, Qualcomm çatısında 1995 yılından beri görev yaparken, şirket içinde yönetim dahil olmak üzere birçok alanda görev aldı. Ocak 2018  tarihinden beri ise Qualcomm’da başkanlığını sürdürüyordu. Bakalım Amon dönemi ile beraber Qualcomm, pazarda ne gibi işler başaracak göreceğiz.  


Orta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldıOrta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldı
Google ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptıGoogle ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ