Qualcomm Nuvia'yı satın alıyor - Haberler - indir.com

Qualcomm Nuvia'yı satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple ve Intel’le rekabetinde vites yükselten Qualcomm, Apple CPU tasarımcılarının kurduğu bir başlangıç şirketi olan Nuvia’yı satın almak için harekete geçti. Qualcomm Nuvia için 1.4 milyar dolar ödeyecek.

Apple’ın iPhone’lar için A serisi yongalar üzerinde çalışan üç tasarımcısı 2019 senesinde Nuvia’yı kurmuştu. Çalışmalarıyla dikkat çeken şirketi Qualcomm satın almaya kara verdi. Nuvia’yla pazarlığa oturan Qualcomm şirketi 1.4 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladı. Bu hamleyle Intel ve Apple ile olan rekabetinde bir avantaj sağlayacak olan şirket, Nuvia'nın CPU ve teknoloji tasarım ekibinin satın alınmasının şirketin yeni nesil 5G bilgi işlem taleplerini karşılamasına yardımcı olacağını belirtti.

Qualcomm telefon üreteceğine dair iddialar hakkında resmi açıklama yaptıQualcomm telefon üreteceğine dair iddialar hakkında resmi açıklama yaptı

Nuvia’nın çalışmalarını yakından takip eden Qualcomm, Nuvia tarafından tasarlanan CPU'ları akıllı telefon ve yeni nesil dizüstü bilgisayar işlemcileri için daha gelişmiş sürücü destek sistemleri ve altyapı ağ sistemleri dahil olmak üzere piyasaya süreceği tüm ürün portföyüne entegre edecek.  

Qualcomm Nuvia'yı tamemen satın alıyor

Nuvia'nın kurucuları olan Gerard Williams, Manu Gulati, John Bruno başta olmak üzere şirket çalışanlarının hepsi bu satın alma işlemi tamamlandıktan sonra Qualcomm'a katılacak.

Qualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon oldu

Qualcomm Incorporated Başkanı Cristiano Amon yaptığı açıklamada: "5G, bilgi işlem ve mobil mimarilerin birleşmesi ve mobil teknolojilerin diğer sektörlere yayılması Qualcomm için önemli fırsattır. NUVIA'nın ekibimize katılması beni çok heyecanlandırdı. Birlikte, bilgi işlemi yeniden tanımlamak ve iş ortakları ekosistemimizin inovasyonu teşvik etmesini ve 5G dönemi için yeni bir ürün ve deneyim sınıfı sunmasını sağlamak için çok iyi bir konumdayız." ifadelerine yer verdi.


Orta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldıOrta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldı
Google ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptıGoogle ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ