Qualcomm, akıllı saatler için yeni işlemciler tasarlıyor - Haberler - indir.com

Qualcomm, akıllı saatler için yeni işlemciler tasarlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 16:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İşlemci üreticisi Qualcomm, WearOS işletim sistemli akıllı saatler için yeni bir yonga seti üzerinde çalışmalara başlıyor. Bu yeni işlemci seti 12 nm’lik Cortex A53 CPU çekirdeklerine sahip olacak ve 64 bit desteğiyle gelecek. Snapdragon serilerini duyurmaya devam eden şirket, akıllı saat pazarı için yeni bir işlemci üretimine başlıyor. Markanın şuan ki işlemcisi olan Wear 3100, 32 bit destekleyen ve 28 nm’lik A7 tabanlı CPU çekirdeklerine sahip durumda. Geçtiğimiz yıl piyasaya giren Wear 3100 modeli piyasaya sürüldüğü zaman kısıtlı olarak daha büyük işlemciler kullandığı ve bu durumun güç tasarrufuna etki edeceği iddia edilmişti. Ancak 28nm olan bu işlemci verimli güç kullanımı yerine daha kısa bir kullanım süresi sunmuştu.

Qualcomm’dan Yeni Saat İşlemcisi Geliyor

Android Wear, karşımıza 'Wear OS' olarak tekrar çıkabilirAndroid Wear, karşımıza 'Wear OS' olarak tekrar çıkabilir

WinFuture adlı site raporlarına göre şuan ki test platformlarında LPDDR3 RAM’e ve 8 GB EMCC depolamasına sahip durumda. Qualcomm’un bu yeni işlemcisi Track 3 adlı güç tasarrufuna sahip olacak ve yeni işlemci Wear 249 adına sahip olacak. Şuan bulunan WearOS cihazları eski Wear 2100 platformuna sahip durumda. Son çıkan Wear 3100 ise birkaç cihazlarda kullanılmıştı. Wear 429 henüz şuan için söylenti olurken ne zaman bir akıllı saatte göreceğiz henüz belli olmuş değil.

Bakalım akıllı saatler için çıkacak olan Qualcomm’un bu yeni işlemcisi performans ve pil anlamında nasıl bir etki sağlayacak göreceğiz.  


Google Android Wear'ı  Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyorGoogle Android Wear'ı Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyor

PAYLAŞ