Oyuncular tarafından PUBG olarak bilinen Playerunknown’s Battlegrounds hayatta kalma oyunu son zamanların en popüler hayatta kalma ve aksiyon oyunlarından biridir. Akıllı cihaz ve tabletlerde de oynamaya başlandığı günden beri oyunseverler tarafından büyük bir ilgiye maruz kalan PUBG oyun esnasında akıllı cihazların ya da bilgisayarların sistemini yoracak düzeyde bir yapıya sahip. Bu durum PUBG sevenleri üzse de oynamaya engel değil. Sık sık kasma sorunu ile arşı karşıya gelen oyuncular bu durumdan kurtulmak adına çeşitli yöntemler deniyor. PUBG kasma sorunu ile karşı karşıya kalan oyuncular yazımıza göz atabilir. 

1 1550156127

Kasma sorununu ortadan kaldıracak çözüm önerileri

Akıllı cihazınızın RAM’ini Boşatın

PUBG’yi mobilden ya da tabletten oynuyorsanız ve kas sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız ilk yapmanız gereken akıllı cihazınızın Ram’ini rahatlatmak olacak. Bu konuda özellikle Android sistemli akıllı cihazlarda sorun yaşanır. Ekranda gözükmeyen fakat arka planda çalışan uygulamaların her biri akıllı cihazınızın RAM’ini oldukça yoracaktır. Bu sebeple RAM’i rahatlatmak adına ilk olarak arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Akıllı cihazınızda RAM’i boşaltmanıza yardımcı özel bir uygulama varda farklı bir uygulama yüklemeden de bunu yapabilirsiniz. Aksi halde yardımcı bir uygulamadan faydalanabilirsiniz. Ardından  PUBG’yi yüklediğiniz taktirde eskisine oranla çok daha iyi bir şekilde performans sergileyebilirsiniz. 

PUBG oynamak için akıllı cihazlarınızın depolama alanında bol miktarda yer açın

Mobil cihazlarda minimum 1,5 GB boş alan isteyen PUBG bununla yetinmiyor. Çeşitli gereksinimleri sebebiyle çok daha fazla alan istiyor. Şöyleki mobil cihazınızın depolama alanında ne kadar çok boş alan olursa PUBG’de o kadar rahat bir şekilde performans sergileyebilirsiniz. Kesinlikle kasma sorunu yaşamadan savaş alanında rahatça hareket etmek için akıllı cihazınızın 2-3 GM boş alanı olması gerekiyor. Bu sebeple PUBG oynamaya başlamadan önce ilk olarak akıllı cihazınızı oldukça geniş kapsamlı olarak temizlemeniz gerekiyor. Akıllı cihazınızda ne kadar çok boş alan olursa o kadar rahat bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Oyuna başladığınız anda grafik ayarlamalarını orta ya da düşük seviyeye getirin

 RAM’İ boşalttınız, depolama alanında yer açtınız fakat hala kasma sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız, PUBG’ın ayarlar menüsüne girin ve grafik ayarlarından orta ya da düşük seviyelerini seçin. PUBG, oldukça yüksek kaliteli grafik tasarımları sebeple sorun çıkartabilir. Bu sebeple grafik ayarlamalarında çeşitli değişiklikler yapmanız gerekiyor. Görsel kaliteyi düşürdüğünüz taktirde performans düzeyinde artış elde edebilirsiniz. 

Akıllı cihazınızın çözünürlük ayarlarını değiştirebilirsiniz

Samsung’un yeni teknoloji Galaxy S ve Note serisi gibi akıllı cihazlarda ekran çözünürlüğü gibi konularda çeşitli değişiklikler yapılabilir. Eğer akılı cihazınızın ekran çözünürlüğünü  düşürebiliyorsanız bunu değerlendirerek PUBG zevkinizi daha da kusursuz bir hale getirebilirsiniz. 

Kasma sorununu bilgisayarda yaşıyorsanız PUBG’nin sistem gereksinimlerini değerlendirin

Bilgisayarda oynanan oyunlar çeşitli gereksinimler ister. Bazı oyunlar minimum düzeyde bilgisayarlarda dahi oynanırken bazıları ise yüksek performanslı bilgisayarlar ister. Bu sebeple oyuna sahip olmadan önce sistem gereksinimlerini değerlendirerek hayal kırıklığını ortadan kaldırabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir